Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα κρούσματα, τα ρεκόρ υπάρχουν για να πέφτουν

κρούσματα
14 Οκτωβρίου 2020 / 17:47

Lockdown στην Ιταλία βλέπει για τα Χριστούγεννα, καθηγητής ιολογίας του πανεπιστημίου της Πάδοβας.

- Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό, λιγότερες από πέντε από αυτές τις περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες ότι είναι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις.

- Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε νέα περιοριστικά την Τετάρτη το απόγευμα.

- Σχεδόν εννέα στους 10 εργαζόμενους θα ήθελαν να επιλέξουν εάν θα εργαστούν από το σπίτι ή το γραφείο μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 12 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία, από την εταιρεία τεχνολογίας Cisco Systems

- Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ψήφισε να παρατείνει τους ισχύοντες περιορισμούς μέχρι το τέλος του έτους.

- Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki έχει δοκιμαστεί αρνητικός για τον ιό, αλλά θα συνεχίσει να καραντίνα αφού έρθει σε επαφή με ένα άτομο που είχε θετικά αποτελέσματα, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

- Η Γερμανία έχει καταγράψει περισσότερες από 5.000 καθημερινές νέες περιπτώσεις για πρώτη φορά από τον Απρίλιο τις τελευταίες 24 ώρες.

- Η Μόσχα πρόκειται να εισαγάγει διαδικτυακή μάθηση για πολλούς μαθητές από τη Δευτέρα καθώς επιχειρεί να επιβραδύνει έτσι την εξάπλωση του ιού.

- Η Βουλγαρία ανέφερε 785 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώνοντας νέο ημερήσιο ρεκόρ για τέταρτη φορά την τελευταία εβδομάδα.

- Η Βόρεια Ιρλανδία πρόκειται να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα αφού οι υπουργοί συμφώνησαν να κλείσουν σχολεία, παμπ και εστιατόρια καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στη χώρα.

- Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από τις χώρες G20 τηλεδιασκέφτηκαν για να συζητήσουν επιλογές σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία.

- Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε ένα νέο Ταμείο 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας αγοράς και διανομής εμβολίων, δοκιμών και θεραπειών.