Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και νέα προσφυγή από Καλούδη για τη συγκρότηση Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Γιώργος Καλούδης
13 Οκτωβρίου 2020 / 15:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξανά στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Κέρκυρα» Γιώργος Καλούδης, μετά την εκλογή νέων λαϊκών μελών στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, στη συνεδρίαση του δημοτικόυ συμβουλίου της Δευτέρας.

Είχε προηγηθεί η ακύρωση της από 9 Ιουνίου 2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την αρ.104990/25-8-2020 μετά από ένσταση των: 1) Γιώργου Καλούδη- Επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο- Δημοτικού Συμβούλου Κεντρικής Κέρκυρας - 2) Μιλτιάδη - Τηλέμαχου Βασιλάκη, Δημοτικού Συμβούλου και 3) Αγγελικής - Χριστίνας Καρδακάρη, Δημοτικής Συμβούλου.

Στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Καλούδης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Χτες βράδυ συνεχίστηκε η ίδια φασίζουσα και παραβατική συμπεριφορά της τριαρχίας Υδραίου-Μεταλληνού-Νεράντζη: 'Εφεραν προς ψήφιση άλλα άτομα και παρά το άρθρο 3 του Ν.1069/1980 που ρητά και πεντακάθαρα επιτάσσει τα αιρετά και λαικά μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, επικαλέστηκαν … μία εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών που «λέει» ότι η Δήμαρχος διορίζει και (άκουσον-άκουσον) ότι δεν μπορεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει άλλη πρόταση πλην αυτή της Δημάρχου!

Αφού διατυπώσαμε τρείς φορές τη πρότασή μας να είναι υποψήφιος και να γραφεί στο ψηφοδέλτιο προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κιτσάκης ως έχων τα νόμιμα και ουσιαστικά προσόντα  και η τριαρχία το αρνήθηκε, αφού καταγγείλαμε τη παράνομη και φασίζουσα αυτή πρακτική, αποχωρήσαμε αμέσως πριν ξεκινήσει η προσχηματική ψηφοφορία στυλ Κιμ Βόρειας Κορέας.

Είναι αυτονόητο ότι στα θέματα δημοκρατίας δεν κάνουμε εκπτώσεις.
Ακολουθεί και πάλι ο δρόμος της δικαιοσύνης».