Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βάλλεται πανταχόθεν η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Γ.Ν.Κ.
11 Οκτωβρίου 2020 / 11:42

Μετά τον Δ/ντη της Χειρουργικής, σειρά πήραν οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα του Γ.Ν.Κ., οι οποίοι εξαπολύουν μύδρους κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου - Στο ίδιο μήκος κύματος, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων - «Σηκώνει» το θέμα στη Βουλή ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μαίνεται όπως όλα δείχνουν ο εσωτερικός «πόλεμος» στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς η επιστολή του γιατρού Καλλίνικου Χριστοδούλου, μετά την πειθαρχική ποινή που του επεβλήθη από τον διοικητή του ιδρύματος, Λεωνίδα Ρουμπάτη, φαίνεται πως έχει «πυροδοτήσει» μια σειρά αντιδράσεων στους κόλπους του Γ.Ν.Κ.

Η αργία, στην οποία υποχρεώθηκε -χωρίς να έχει προηγηθεί ΕΔΕ- ο Δ/ντης της Χειρουργικής έφερε την αντίδραση και των ειδικευόμενων γιατρών στη Χειρουργική, οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν λόγο για παράνομες εντολές της Διοίκησης του Γ.Ν.Κ. για επιπλέον ώρες και ημέρες εφημεριών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Όπως καταγγέλλουν, αντί για 48 ώρες / εβδομάδα, αναγκάζονται σε 70 ή ακόμα και 75 ώρες / εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Διοικητής, Λεωνίδας Ρουμπάτης, δρα αυθαίρετα, σε σημείο μάλιστα, που τον έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα προβούν σε ομαδική παραίτηση, σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η τελευταία εντολή για υπερωρίες στα Τ.Ε.Π.

Πρόσφατα, αντίστοιχες καταγγελίες για αυταρχικές συμπεριφορές από πλευράς Λεωνίδα Ρουμπάτη, είχαν δει το φως της δημοσιότητας και από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Βουλευτή Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρου Αυλωνίτη, ο οποίος αφού επισήμανε ότι «Το Νοσοκομείο μας νοσεί διοικητικά βαρύτατα», υπογράμμισε ότι το θέμα του Γ.Ν.Κ. θα συζητηθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει στον Υπουργό Υγείας.

Το θέμα της υποστελέχωσης του Γ.Ν.Κ., άλλωστε, έχει επισημανθεί στη Βουλή από τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη, όταν δεν υπήρξε πρόβλεψη για ούτε μια θέση μόνιμου γιατρού στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κέρκυρας στις τελευταίες προκηρύξεις του Υπουργείου για ενίσχυση των δημόσιων υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας:

«Το Νοσοκομείο μας νοσεί διοικητικά βαρύτατα. Εκεί, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, διαμορφώνονται συνθήκες επιστροφής σε αλήστου μνήμης εποχές. Ο διορισμένος  διοικητής της και κάποιοι της διοίκησης πρέπει να μάθουν ότι υπηρετούν το λαό και όχι τα κομματικά αφεντικά και συμφέροντα τους. Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί στη διάλυση του νοσοκομείου μας και στην αυταρχική άσκηση διοίκησης του κομματικά φανατισμένου διοικητή του νοσοκομείου και κάποιων παρατρεχάμενων του.

Οι διοικητές των Νοσοκομείων οφείλουν να υπηρετούν την νομιμότητα, να διοικούν με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του και όχι τη διάλυσή του. Είναι υποχρεωμένοι, ως διορισμένοι, να σέβονται τους εκλεγμένους του λαού. Κυρίως η θέση τους δεν τους επιτρέπει με δουλικότητα να χαρίζουν πορτραίτα των προσώπων που τους διόρισαν. Ούτε αυτοί, είμαι σίγουρος, θα τα ήθελαν.

Σε λίγες μέρες στη Βουλή των Ελλήνων και στα πλαίσια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης μου για την κατάσταση του Νοσοκομείου μας, θα ειπωθούν και θα  ζητηθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αυτά που αντιστοιχούν στο τόπο μας, στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο (ιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) και στο λαό μας. Αυτά που διαρρέουν μέσω των ΜΜΕ (καταγγελίες, τιμωρίες κλπ) δεν θα μείνουν αναπάντητα. Οψόμεθα...»