Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχειμάρης: Δικαίωση της δημοτικής αρχής για τη στήριξη των Γωνιών Ανακύκλωσης

Πράσινες Γωνιές
09 Οκτωβρίου 2020 / 15:58

ΑΧΑΡΑΒΗ (Γραφείο Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας). «Η ανακύκλωση είναι μονόδρομος, προχωράμε με στρατηγικό σχεδιασμό» ανακοίνωσε ο Γιώργος Μαχειμάρης,

νιώθοντας δικαιωμένος μετά την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση προγραμμάτων ανακύκλωσης στη Βόρεια Κέρκυρα:

Ο Δήμαρχος σημειώνει: «Τη σημασία και την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος της λειτουργίας των Γωνιών Ανακύκλωσης στην Κέρκυρα, στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας έρχεται να  επιβεβαιώσει  ηχηρά το Υπουργείο Εσωτερικών  μέσω της τρέχουσας πρόσκλησης για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για τον Τοπική Αυτοδιοίκηση "Αντώνης Τρίτσης", στον άξονα προτεραιότητας Περιβάλλον και με τίτλο: «Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» καταδεικνύοντας παράλληλα τη μεγάλη σημασία που δίνει η Πολιτεία.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

«Γεννήθηκαν» από τους εθελοντές  τα καταστροφικά καλοκαίρια του 2018-19 που το νησί μας έγινε τίτλος ειδήσεων και δυσφημίσθηκε παγκοσμίως όσο κανείς άλλος Ελληνικός τουριστικός προορισμός, αγκαλιάστηκαν, στηρίχθηκαν, υιοθετήθηκαν  και πολλαπλασιάστηκαν  από τη Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας .Η Δημοτική Αρχή δικαιώνεται αφού  έχει εναρμονίσει  τον τοπικό  σχεδιασμό και τις δράσεις της   στη σωστή κατεύθυνση.

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας πήρε "σάρκα και οστά", απόλυτα εναρμονισμένη με την εθνική πολιτική και τις οδηγίες και τους Νόμους της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Στο Δήμο μας οι Γωνιές Ανακύκλωσης αριθμούν σε 27 και ένα μικρό πράσινο σημείο.

Βοήθησαν και βοηθούν οι εθελοντές  «εν δράσει», η εκπαιδευτική κοινότητα,  οι πρόεδροι των κοινοτήτων   και  οι συλλογικότητες  . Η συμβολή των εθελοντών σε όλες αυτές τις δράσεις αποδεικνύεται πολύτιμη , καταδεικνύοντας ότι ο  εθελοντισμός, είναι  η ψυχή μίας υγιούς κοινωνίας η οποία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι  γωνιές Ανακύκλωσης είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής μας για τη διαχείριση αποβλήτων, με  προτεραιότητα την κυκλική οικονομία.
Η επιτυχία της προσπάθειας για ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή μέσω των Γωνιών Ανακύκλωσης εξαρτάται από όλους μας και οι προτεινόμενες δράσεις διαχείρισης των ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων του Δήμου είναι η ολοκληρωμένη λύση στη διαχείριση των αποβλήτων, ο πολιτισμός μας ,  για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής προστασίας και της ποιότητας της υγείας και της  ζωής των δημοτών μας.
Η ανακύκλωση είναι μονόδρομος, προχωράμε με στρατηγικό σχεδιασμό».