Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρηματοδότηση 5,4 εκατ.€ για την Κεφαλονιά ανακοίνωσε ο Πλακιωτάκης

Κεφαλονιά
09 Οκτωβρίου 2020 / 11:54

Τα χρήματα θα προέρχονται από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, όπως ανακοίνωσε, κατά την επίσκεψή του στο -πληγέν από τον «Ιανό»- νησί του Ιονίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

ΑΘΗΝΑ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ).  «Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στην Κεφαλονιά, όπου είχα τη δυνατότητα μιας εποικοδομητικής συζήτησης με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παναγή Καπάτο και τους Δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης», δήλωσε από το Αργοστόλι ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοινώνοντας την χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκατ. € και επιπλέον 3,7 εκατ.€ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και τα ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκατ. € εν μέσω πανδημίας για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες ανασυντάσσονται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έφερε ο «Ιανός», ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της μελέτης, υπό τον καθηγητή, κ. Λέκκα, για τον σχεδιασμό άμεσων δράσεων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνδιαμορφώσουμε κοινή Στρατηγική για την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μέσω Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Ανασυγκρότηση και Ανθεκτικότητα με συγκεκριμένα έργα και πόρους», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Κεφαλονιά.