Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση της Αστυνομίας για την ανάγκη λήψης μέτρων

ΕΠΣΚ
08 Οκτωβρίου 2020 / 19:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λόγω του σοβαρού επεισοδίου την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο Παλαιοκαστριτών στο παιχνίδι ΓΕΠ - ΠΑΟΚ, η ΕΠΣΚ

είχε προνοήσει και είχε ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση. Έτσι, δόθηκε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας έγκαιρα πριν από την έναρξη των αγώνων του Κυπέλλου (24.9.2020) ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την ανάγκη λήψης μέτρων κατά τη διεξαγωγή τους.
Η επιστολή είναι η εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι το Σαββατοκύριακο 26-27.09.2020 ξεκινούν οι επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Ένωσής μας, με τους αγώνες του κυπέλλου. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ οι ποδοσφαιρικοί αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών και στην αθλητική εγκατάσταση, όπου διεξάγεται αγώνας θα πρέπει να παρευρίσκονται υποχρεωτικά μέχρι σαράντα άτομα από κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο, προσκομίζοντας σχετική ονομαστική κατάσταση εισερχομένων.
Επειδή πολλά από τα γήπεδα της περιφερειακής ενότητάς μας δεν έχουν την κατάλληλη περίφραξη και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την τήρηση των όρων διεξαγωγής των αγώνων, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα από ανεξέλεγκτη (εκτός γηπέδου) συνάθροιση και συγχρωτισμός περισσοτέρων φιλάθλων, χωρίς να έχει δυνατότητα και ευθύνη ελέγχου το γηπεδούχο σωματείο και οι αξιωματούχοι του αγώνα (διαιτητής, παρατηρητής). Παρακαλούμε, λοιπόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων σας να μεριμνήσετε για την αποφυγή τέτοιων συμβάντων, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια