Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 28 Οκτωβρίου η σέντρα, με συμμετοχή των Παξών

Κύπελλο Ελλάδας
08 Οκτωβρίου 2020 / 18:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Είναι γνωστό ότι στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος από την περσινή σεζόν παίρνουν μέρος και οι κυπελλούχοι των Ενώσεων,

μαζί με τις επαγγελματικές ομάδες. Από την ΕΠΣ Κέρκυρας θα αγωνιστεί η ομάδα των Παξών, η οποία δέχθηκε να συμμετάσχει, αφού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο θεσμός στην Κέρκυρα λόγω covid-19 και οι ομάδες που έφτασαν στην ημιτελική φάση και είχαν δικαίωμα συμμετοχής δεν δέχθηκαν.
Πέρυσι ο Θιναλιακός είχε περάσει τους δύο πρώτους γύρους με αντιπάλους από τη Γ΄ Εθνική, αλλά αποκλείστηκε από τον ΑΟ Καβάλας. Μάλιστα οι τρεις πρώτοι γύροι είχαν τελειώσει από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ φέτος όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου. Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου αναμενόταν να εγκριθεί η προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020-2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεκινήσει με ερασιτεχνικές ομάδες και θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου. Η ομάδα των Παξών θα παίξει στην πρώτη φάση, στην οποία θα λάβουν μέρος οι 53 κυπελλούχοι των Ενώσεων.
Οι ομάδες θα χωριστούν σε έξι γεωγραφικά διαμερίσματα και θα γίνουν 6 κληρωτίδες, με τον ΑΟ Παξών λογικά να κληρώνεται με ομάδα της ΒΔ Ελλάδας, καθώς περιμένει τις αποφάσεις της ΕΠΟ και φυσικά την κλήρωση για να παίξει ένα ιστορικό γι αυτόν, παιχνίδι.
Στην τρίτη φάση θα μπουν οι ομάδες της Football League, ενώ στην επόμενη θα μπουν της Super League 2  και στην πέμπτη φάση οι 11 της Super League, εκτός της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που θα μπουν στη φάση των 16.
Ο τελικός έχει οριστεί για τις 22 Μαΐου και θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, που θα οριστεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια