Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι τρεις Βουλευτές της Κέρκυρας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή
07 Οκτωβρίου 2020 / 14:57

Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, αναφέρθηκαν στην απόφαση του δικαστηρίου που καθιστά εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή καταδικάζοντας τα πολιτικά στελέχη της

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ).  Την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, για τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία κρίθηκαν ένοχα για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης, σχολίασαν οι τρεις εκπρόσωποι της Κέρκυρας στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Γκίκας: «Η Δημοκρατία μας βγήκε σήμερα ενισχυμένη»

«Η απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι ιστορική και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και ότι τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές δεν έχουν θέση, ούτε είναι αποδεκτές στην Δημοκρατία μας.

Η Δημοκρατία μας βγήκε ενισχυμένη σήμερα.

Θυμίζω ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2013 και ολοκληρώθηκε σήμερα πάλι με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία».




Ο Αλέκος Αυλωνίτης (δεξιά) περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου μαζί με τους Ανδρέα Μιχαηλίδη, Θοδωρή Δρίτσα και Τασία Χριστοδουλοπούλου (από αριστερά)

Αυλωνίτης: «Μεγάλη νίκη»


«Το ξέσπασμα του συγκεντρωμένου κυρίως νεαρού πλήθους και κόσμου σε χειροκροτήματα με την έναρξη της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης για τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι αρκετό για να περιγράψει και τον προσωπικό μου ενθουσιασμό για την τελική έκβαση της δίκης.

Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος και συγκινημένος για την απόφαση ενοχής με το οποίο έκρινε σήμερα, το ελληνικό δικαστήριο τα πρόσωπα που τραυμάτισαν, πλήγωσαν και δηλητηρίασαν την ελληνική κοινή γνώμη, το πολιτικό μας σύστημα και τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας με την ιστορικά, ηθικά και πολιτικά ηττημένη αποκρουστική τους ιδεολογία.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το νεοναζιστικό μόρφωμα και αναμένεται σύντομα να φτάσει στο σημείο μηδέν που συνεπάγεται την οριστική, τελεσίδικη και μη αναστρέψιμη καταδίκη της εγκληματικής ηγεσίας και των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Η πλήρης δικαίωση της Μάγδας Φύσσα, των συγγενών και οικείων όσων το νήμα της ζωής κόπηκε από το αδίστακτο μαχαίρι της Χρυσής Αυγής, όσων προσωπικά έζησαν τη βία και τον τρόμο των επιθέσεων των στελεχών της, είναι αδιαμφισβήτητη.

Δεν είναι αθώοι, είναι ένοχοι. Από σήμερα, είναι και θέση του ελληνικού δικαστηρίου, η οποία δεν είναι μόνον ιστορική, είναι και διδακτική».




Μπιάγκης: «Η δημοκρατία μας νίκησε»

«Σήμερα η χώρα μας γύρισε σελίδα. Η ιστορική απόφαση για την «Χρυσή Αυγή»
περνάει τα μηνύματά της, θωρακίζοντας την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, τη δημοκρατία. Η δημοκρατία μας αποδεικνύεται ότι έχει στέρεες βάσεις.

Η πανθομολογούμενη σχέση της ηγεσίας της «Χρυσής Αυγής» με κάθε φαινόμενο αντιδημοκρατικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό, αποδεικνύεται περίτρανα και με τη σύμφωνη γνώμη και την τεκμηρίωση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αυτός ο τόπος, για άλλη μια φορά, γράφει ιστορία. Μονόδρομος η ταύτιση της πατρίδας μας  με τις αρχές της δημοκρατίας, της ισοπολιτείας και της δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος για να κάνουμε τη διαφορά για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και την κοινωνία μας».