Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βέλη» κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου από τον Δ/ντη της Χειρουργικής

Γ.Ν.Κ.
07 Οκτωβρίου 2020 / 10:37

Ο Καλλίνικος Χριστοδούλου κάνει λόγο για «άδικη τιμωρία» από τον Λεωνίδα Ρουμπάτη, η οποία μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία του

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Για «άδικη τιμωρία», η οποία μάλιστα, «είχε ως αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία του», κάνει λόγο ο Δ/ντης της Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Καλλίνικος Χριστοδούλου, αναφερόμενος στην πειθαρχική ποινή, την οποία του επέβαλε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Με ανακοίνωσή του απευθυνόμενος -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- στους πολίτες της Κέρκυρας, ο Καλλίνικος Χριστοδούλου ζητά συγγνώμη που δεν μπορεί αυτή την περίοδο να προσφέρει τις υπηρεσίες του επισημαίνοντας πως για το διάστημα της απουσίας του, οι επιμελητές της Χειρουργικής θα είναι εκείνοι που θ' αναλάβουν να τον αντικαταστήσουν.

Αναλυτικά:

«Προς τους πολίτες της Κέρκυρας

Εργάζομαι επί 32 χρόνια ως ειδικός χειρουργός στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα άψογα για το καλό του Νοσοκομείου και των ασθενών πολιτών που με είχαν ανάγκη με δεκατρείς (13) Διοικήσεις του Ιδρύματος, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Με κόπους, θυσίες ξενύχτια, χαρές και λύπες, τα κατάφερα, θέλω να πιστεύω, μαζί με τους συνεργάτες μου να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ως χειρουργός, τα τελευταία χρόνια διευθυντής του χειρουργικού τμήματος και μέχρι πρότινος τομεάρχης του χειρουργικού τομέα, δούλεψα με γνώμονα την ασφάλεια προσέχοντας ιδιαίτερα την ασηψία.

Μετά την άδικη τιμωρία-πειθαρχική ποινή που μου επέβαλε πρόσφατα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κλονίστηκε σοβαρά η υγεία μου, είμαι σε αναρρωτική άδεια και δεν δύναμαι προς το παρόν να προσφέρω και να ανταπεξέλθω στις ιατρικές μου υποχρεώσεις.

Ειδικότερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενήργησε αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά χωρίς την διενέργειαένορκης διοικητικής εξέτασης(ΕΔΕ), χωρίς ενημέρωση του Δ.Σ. και χωρίς ενημέρωση της διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας.

Παρόλο που ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι κατάλαβε τις προφορικές και γραπτές εξηγήσεις που του παρείχα, με τιμώρησε πειθαρχικά με την αιτιολογία ότι από αμέλεια ως διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος υπέγραψα για τις 2/7/2020 το τακτικό πρόγραμμα χειρουργείου του χειρουργικού τμήματος και όρισα να γίνει τρίτη στη σειρά και όχι πρώτη, όπως ο ίδιος έκρινε αυθαίρετα και αναιτιολόγητα ότι έπρεπε να ορίσω, μία χειρουργική επέμβαση ασθενούς που αφορούσε στο παχύ έντερο.

Η εν λόγω επέμβαση τελικά αναβλήθηκε με ευθύνη άλλου ιατρού και όχι με δική μου ευθύνη και δεν διενεργήθηκε την ημέρα εκείνη, μολονότι η ασθενής είχε μεταφερθείστο χειρουργείο στις 11.00 π.μ.

Ζητώ συγνώμη από όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και σας ενημερώνω ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της υγείας σας, θα σας βοηθήσουν οι επιμελητές μου, όσο απουσιάζω.

Ευχαριστώ για την κατανόηση»

Καλλίνικος Χριστοδούλου

Διευθυντής χειρουργικής Νοσοκομείου Κέρκυρας