Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Χορωδία «Λαμποβίτισσα» της Αφρας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Η Λαμποβίτισσα
06 Οκτωβρίου 2020 / 12:30
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της χορωδίας «Η Λαμποβίτισσα» του Μορφωτικού Πολιτιστικού

Συλλόγου Αφρας, με τις καλύτερες εντυπώσεις στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 2,3 και 4 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο. Tο Διεθνές Φεστιβάλ ήταν μια συνδιοργάνωση του «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Σκέπη», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου, του Δήμου Θέρμου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ.

Έλαβαν μέρος 11 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και οι παραστάσεις δόθηκαν στον θερινό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ. To Διεθνές Φεστιβάλ έγινε αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτιστικών παραδόσεων από διάφορες πόλεις και νησιά της χώρας, δίνοντας βήμα στις τοπικές χορωδίες και τους νέους καλλιτέχνες.

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Τάσος Μπούας τόνισε τα εξής:
«Συγχαρητήρια σε όλες τις χορωδίες και τα μουσικά σύνολα για την παρουσία και εμφάνιση τους. Η φιλοξενία ήταν μοναδική όπως και όλες οι πινελιές της καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ κυρίας Χρυσούλας Τασολάμπρου, (η υποδοχή, η ξενάγηση, το γεύμα κλπ.) την ευχαριστούμε θερμά.
Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε και να μας παρουσιάσει η πιο ζέστη και αγαπητή φωνή σε όλη την Ελλάδα, ο μοναδικός και αγαπητός σε όλους, κύριος Αλέξης Κωστάλας, όπως είχαμε και την τιμή να γνωρίσουμε μεταξύ πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων την κυρία Άννα Μπιθικώτση, κόρη του αξέχαστου δημιουργού.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την μαέστρο μας Αγάθη Κοσκινά για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ο ενθουσιασμός του κοινού κατά τη διάρκεια και στο φινάλε της εμφάνισης μας, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση και απόδειξη για την σημαντική δουλειά που είχε προηγηθεί.

Ευχαριστούμε τον μουσικό που μας συνόδεψε με το πιάνο, κύριο Γιάννη Κούρκουλο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορωδούς μας, για την άψογη εμφάνιση και παρουσία. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας! Ο χορός, το τραγούδι, η μουσική είναι τα μέσα που θα μεταλαμπαδεύσουν την παράδοση και τον πολιτισμό στις επόμενες γενιές και όλοι εμείς που έχουμε αναλάβει αυτόν τον ρόλο, ρομαντικοί ταξιδιώτες με πολύτιμες αποσκευές!
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.