Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Παν. Ποζίδης για την εγκατάσταση του Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στη Λευκάδα

Παναγιώτης Ποζίδης
04 Οκτωβρίου 2020 / 15:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή της Ρόδης Κράτσα επιρρίπτει ο περιφερειακός σύμβουλος της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας Παναγιώτης Ποζίδης

Η δήλωση Ποζίδη

Όλες οι προσπάθειες τεκμηρίωσης της «ορθής επιλογής» για την εγκατάσταση του Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στη Λευκάδα, που προέρχονται από διάφορες  κατευθύνσεις αποδεικνύουν:
  • Την ενεργή (ίσως  πρωταγωνιστική) συμμετοχή της περιφέρειας στην επιλογή και απόφαση αυτή.
  • Την επιλεκτική και δυσχερή για μια ακόμη φορά πολιτική σε βάρος της Κέρκυρας.
  • Την υπονόμευση της συνοχής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τη διασπορά των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων, κάτι που θα διευκολύνει τη διάσπαση και κατάργησή της σε ανύποπτο χρόνο.
  • Την έλλειψη επιχειρημάτων  για την αναντιστοιχία της οργανωτικής δομής όλων των περιφερειακών διευθύνσεων, που έχουν ως έδρα την Κέρκυρα με την ανάγκη χωροθέτησης της νέας σχετικής δομής στη Λευκάδα.
Η περιφερειακή αρχή επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τυφλή υπακοή στις κυβερνητικές επιλογές δεν ορθώνει λόγο κριτικής στάσης, μα εκχωρεί τη δικαιοδοσία της οργάνωσης της ίδιας της περιφέρειας στην κυβέρνηση. Αποδέχεται και (συν)ετοιμάζει την αποδυνάμωση της περιφερειακής συνοχής άβουλα και παθητικά, λειτουργώντας ως βραχίονας μιας πολιτικής, που προκαλεί προβλήματα στην περιοχή μας.

Οι πολίτες της Κέρκυρας, οι πολίτες των Επτανήσων δε ξεγελιούνται με ένα ξεροκόμματο μιας έδρας, στο όνομα της αποκέντρωσης και των κυβερνητικών επιχειρησιακών στρατηγικών. Δε σώζεται η κατάσταση με μια έδρα στην Κεφαλονιά, μια στη Ζάκυνθο και μια στη Λευκάδα.

Ο διασκορπισμός των περιφερειακών θεσμών και των οργάνων θα λειτουργήσει ως προγεφύρωμα της διάσπασης της περιφέρειας, στο όνομα της λειτουργικότητας, των αναγκαιοτήτων και της ενσωμάτων κομματιών της στην απέναντι ηπειρωτική ακτή, που αντιστοιχεί σε κάθε περιφερειακή ενότητα.
Κρίμα, που δεν υπάρχει συναίσθηση του κινδύνου, εκτός και αν αυτό δεν αποτελεί απειλή για κάποιους.

Οι πολίτες έχουν την ευθύνη να αντιδράσουν. Εκφράζω την απόλυτη διαφωνία με την κυβερνητική πολιτική και τη στάση της περιφερειακής αρχής.