Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνθης: «Fake news τα περί λιποθυμιών σε σχολεία της Κέρκυρας»

Άνθης Χρήστος
02 Οκτωβρίου 2020 / 11:31

Μέχρι την Εισαγγελία σκοπεύει να φτάσει ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων για δήθεν λιποθυμικά περιστατικά μαθητών σε σχολεία του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την έντονη ενόχλησή του, αλλά παράλληλα και τον προβληματισμό του, εξέφρασε ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, Χρήστος Άνθης, αναφορικά με φήμες, που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με περιστατικά λιποθυμιών σε σχολεία του νησιού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του enimerosi.com, ο Χρήστος Άνθης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους γονείς των μαθητών, καθώς δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιο περιστατικό, παρά τα όσα διαδίδονται, κυρίως μέσω των social media.

«Έχω κι εγώ γίνει αποδέκτης τέτοιων «πληροφοριών», οι οποίες είναι λογικό να δημιουργούν ανησυχία και αναστάτωση, ωστόσο, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι υπαρκτά συμβάντα, δεν αποτελούν γεγονότα και κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας», τόνισε ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο enimerosi.com, για να προσθέσει:

«Ενημερώθηκα για περιστατικό, διπλό μάλιστα, στο σχολείο της Άφρας, όσο και για περιστατικό λιποθυμίας στο 12ο Δημοτικό της Κέρκυρας. Δεν υπάρχει τίποτα, ας μην ανησυχεί ο κόσμος και οι γονείς των μαθητών. Έσπευσα να επικοινωνήσω προσωπικά με τους Δ/ντες και των δύο σχολείων και με διαβεβαίωσαν αμφότεροι ότι ουδέποτε υπήρξε λιποθυμία παιδιού στα σχολεία τους».

Ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας μάλιστα, έχει σκοπό να κινηθεί δια της νομικής οδού προκειμένου να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από ανυπόστατες φήμες και ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Είμαι διατεθειμένος να καταγγείλω στην Εισαγγελία τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Δεν πρέπει ν' αφήνουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις και να προκαλείται τέτοια ανησυχία, όταν όλοι μας δίνουμε τον προσωπικό μας αγώνα απέναντι στην πανδημία».