Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή του ΑΟ Κέρκυρα στο ΕΑΚΚ

Συνέντευξη Τύπου
01 Οκτωβρίου 2020 / 21:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο ΑΟ Κέρκυρα, μετά από επταετή απουσία από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, επιστρέφει δικαιωματικά στο ΕΑΚ Κέρκυρας, όπου θα χρησιμοποιεί ως έδρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου στο Φαληράκι έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου, η διοίκηση του ΑΟ Κέρκυρα και η ΕΔ του ΕΑΚΚ. Μία συνέντευξη που ουσιαστικά γνωστοποίησε  τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο διοικήσεις για την παραχώρηση του γηπέδου στον ΑΟ Κέρκυρα ώστε να δώσει εκεί τους αγώνες του σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μια ιστορική στιγμή, αφού ο ΑΟ Κέρκυρα σε αυτό το γήπεδο ανδρώθηκε, ήταν πάντα έδρα του και δεν θα μπορούσε κανείς να του απαγορεύσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Μπορεί να έλλειψε 7 χρόνια από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, να έπεσε στην τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία, όμως έχει μια πολύ στιβαρή διοίκηση, που έχει κάνει μεγάλους αγώνες για να σταθεί και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους και επιστρέφει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ενώ σίγουρα θα δούμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα από τη διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Κολυτά.

Δείτε πως ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΑΚΚ Στ. Λυκούρης ανήγγειλε τη συμφωνία.
«Ευχαριστώ πολύ τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΟ Κέρκυρα για την πρόσκληση και για τις επαφές και τη συνεργασία που είχαμε αυτό το διάστημα. Είμαι εδώ σαν πρόεδρος της ΕΔ/ΕΑΚΚ, ένα ιστορικό γήπεδο για την ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα, οφείλω να πω και να αναγνωρίσω ότι πολύ έγκαιρα η νέα αυτή προσπάθεια, προσέγγισε τη διοίκηση του ΕΑΚΚ ζητώντας κατά πολλούς το αυτονόητο, ο ιστορικός σύλλογος της Κέρκυρας να παίξει σε αυτό που είναι και η φυσική του έδρα.
Εμείς σαν διοίκηση πέρα από το συναίσθημα που επικρατεί στα μέλη της διοίκησης και στο αίτημα τους, οφείλαμε να διαχειριστούμε και άλλες καταστάσεις. Ξέρετε πολύ καλά ότι υπήρχαν θέματα και με την ΠΑΕ, όμως από την αρχή δηλώσαμε την πρόθεσή μας, να εξυπηρετήσουμε αυτό το σκοπό και αν ήταν δυνατόν να διαθέσουμε το γήπεδο στον ΑΟ Κέρκυρα.

Οφείλω να πω ότι ήταν στις προθέσεις μας και αυτό έγινε πράξη. Προχθές είχαμε μια συνάντηση για να μπορέσει να διατεθεί ο αγωνιστικός χώρος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για τους αγώνες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, μόνο για τους αγώνες και όχι για προπόνηση.
Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω για την κατανόησή τους παρευρισκόμενους, η ευθύνη ήταν την ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη Κέρκυρα για τη συντήρησή του και το παραλάβαμε σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Με το Δ.Σ. έχουμε έλθει σε συμφωνία για όλα τα θέματα». 

Δείτε φωτορεπορτάζ εδώ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια