Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε δημόσιο διάλογο καλεί ο Στέλλας τον Χονδρογιάννη

Στέλλας Φιλόθεος
01 Οκτωβρίου 2020 / 18:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής ότι αυτή είναι και η τελευταία επιστολή που του απευθύνει, ο Φιλόθεος Στέλλας, άρτι παραιτηθείς από το Επιμελητήριο, καλεί τον Γιώργο Χονδρογιάννη σε δημόσιο διάλογο.

Η επιστολή του Φιλόθεου Στέλλα

«κ. Πρόεδρε, κ. Χονδρογιάννη,

Ξεκινώντας θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι είναι η τελευταία επιστολή που σας απευθύνω.

Απαντώντας στη «δική» σας επιστολή που μου αποστείλατε και στο  ίδιο πνεύμα, αφού αντιπαρέλθω τις ύβρεις σας, σας λέω ότι:

Ούτε κι εγώ εκπλήσσομαι για το ύφος της επιστολής σας, αφού ακριβώς γι’ αυτό το ύφος σας καταγγείλαμε, εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, οι οποίοι παραιτήθηκαν από το Επιμελητήριο.

Ούτε κι εγώ εκπλήσσομαι από τον τρόπο που επιλέγετε να απαντήσετε στη διάλυση του Επιμελητηρίου, ψάχνοντας να βρείτε ενόχους, ξεχνώντας ότι εσείς διοικείτε το Επιμελητήριο με ευρύτατη  πλειοψηφία  60%.  Τόσο μπορείτε , τόσο κάνετε.

Ούτε  κι εγώ εκπλήσσομαι που με κατηγορείτε για το ήθος μου. Εξάλλου είμαστε και οι δυο γνωστοί στην Κερκυραϊκή κοινωνία και για το σήμερα και για το χτες μας.

Ούτε κι εγώ εκπλήσσομαι που με απειλείτε λέγοντάς μου ότι ενεργώ ποινικά κολάσιμα.

Και βέβαια δεν εκπλήσσομαι για το πρώτο ενικό πρόσωπο που χρησιμοποιείτε στην επιστολή σας. Εμένα επιτρέψτε μου να συνεχίσω να σας απευθύνομαι στον πληθυντικό όπως έκανα 9 ολόκληρα χρόνια δείχνοντας σεβασμό στο πρόσωπό σας αλλά και στο θεσμό που εκπροσωπείτε. Έτσι άλλωστε έχω μάθει.

Τέλος επειδή κανείς δεν εδοξάσθη κρυπτόμενος κι επειδή τα προβλήματα δεν λύνονται με ανταλλαγές επιστολών, σας καλώ για άλλη μια τελευταία φορά, όποια στιγμή θέλετε, σε όποιο μέσο εσείς επιθυμείτε, με όποιους δημοσιογράφους εσείς επιλέξετε, σε ένα δημόσιο διάλογο, ΕΣΕΙΣ κι ΕΓΩ, να καταθέσουμε ενώπιων των χιλιάδων συναδέλφων τα επιχειρήματά  μας.

   Μακριά και πέρα από κειμενογράφους και συμβουλάτορες.
   ΕΣΕΙΣ κι ΕΓΩ.
   Ενώπιον των συναδέλφων, εμπόρων επαγγελματιών, βιοτεχνών.
   Αν αυτό σας δυσκολεύει, δεν έχω καμία αντίρρηση να φέρετε και τους «συνεργάτες» σας.

Όλα τα άλλα κ. Χονδρογιάννη είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».