Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλεγχος των αθλητικών εγκαταστάσεων από την ΕΠΣΚ

Τοπικά πρωταθλήματα
01 Οκτωβρίου 2020 / 17:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάθε χρόνο πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων, η ΕΠΣΚ ελέγχει τα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες

έτσι ώστε να καταγράψει τα οποιαδήποτε προβλήματα και να ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να είναι πανέτοιμα για τους αγώνες.

Φέτος η διαδικασία αυτή και κυρίως η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων καθυστέρησε λιγάκι, αφού ήδη έχουν γίνει επίσημοι αγώνες για το κύπελλο. Παρόλα αυτά είναι αναγκαίο να γίνουν τα έργα που αναφέρει η Ένωση, γιατί όντως σε πολλά γήπεδα η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.
Αυτό που εξέπληξε είναι πως το γήπεδο Καστελλάνων Μέσης έχει άθλιο και ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο και πρέπει να γίνει αλλαγή χλοοτάπητα. Βέβαια το γήπεδο το χρησιμοποιεί η Βολίδα που αποσύρθηκε και δεν θα συμμετάσχει φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν και οι Συναράδες και ο Ηρακλής Αγ. Δέκα.

Από την πλευρά της ΕΠΣΚ υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τις κινήσεις που έγιναν. Τώρα τον λόγο τον έχει η Δημοτική αρχή, στην οποία ανήκει το κάθε γήπεδο.  
Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν σημαντικά προβλήματα, όπως, η αλλαγή περιφράξεων στα γήπεδα Αυλιώτων, Καρουσάδων, Αγίων Δέκα, Καστελλάνων και , Περιβολίου, η αλλαγή πάγκων αναπληρωματικών και γιατρού στα γήπεδα Καρουσάδων, Κασσιώπης, Αγίων Δέκα, Περιβολίου και Παλαιοκαστριτών, η πισκευή κερκίδων και τοποθέτηση καθισμάτων στα περισσότερα γήπεδα του νησιού και η ανακατασκευή αποδυτηρίων και κατασκευή νέων αποδυτηρίων στο γήπεδο Κοντοκαλίου.

Ακολούθως, αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΠΑΠ, Σπύρο Μωραίτη. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε εκ μέρους του και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η διάθεση και το όραμα του για ένα γενικό «λίφτινγκ» για επίλυση των προβλημάτων των Αθλητικών εγκαταστάσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Από την Επιτροπή της Ένωσης εκτός των ανωτέρω προβλημάτων τέθηκαν και ζητήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, όπως καθαρισμοί γηπέδων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, προμήθεια διχτυών τερμάτων σε όλα τα γήπεδα και συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων των αποδυτηρίων. Επίσης τέθηκε το θέμα των απολυμάνσεων των γηπέδων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΠΑΠ δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα και θα ζητήσει από την Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους Δήμους Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Οργανισμού για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων. Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΥΠΑΠ για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τη διάθεση του για την επίλυση των προβλημάτων.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια