Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Covid19 η αιτία θανάτου του Σκωτσέζου, δήλωσε στον ΕΟΔΥ το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Κορωνοϊός
01 Οκτωβρίου 2020 / 17:13

Εκτός από τον μοριακό έλεγχο της Πολυκλινικής, θετικός σε Covid19, έδειξε ο 71χρονος Βρετανός και στο αντίστοιχο test του Γ.Ν.Κ. - Πέντε ασθενείς στο Νοσοκομείο Κέρκυρας με κορωνοϊό, ο ένας διασωληνωμένος

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στη λίστα του ΕΟΔΥ με τους θανάτους από κορωνοϊό δηλώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας ο θάνατος του 71χρονου Σκωτσέζου, ο οποίος νωρίς το πρωί της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου απεβίωσε έπειτα από βραχεία νοσηλεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com, ο άνδρας από τη Βρετανία διακομίστηκε σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο με συμπτώματα έντονης πνευμονίας.

Παράλληλα, ο Σκωτσέζος, πριν διακομιστεί στο Γ.Ν.Κ., είχε υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο στην Πολυκλινική Κέρκυρας, ο οποίος τον εμφάνισε ως θετικό στον Covid19. Αυτομάτως ειδοποιήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο, αλλά και ο ΕΟΔΥ, προκειμένου ν' ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διακομιδή και τη νοσηλεία του στη δομή δημόσιας υγείας του νησιού.

Στο Γ.Ν.Κ., εξάλλου, υποβλήθηκε ξανά σε μοριακό test, το οποίο επίσης τον εμφάνισε θετικό στον Covid19. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να διασωληνωθεί και η νοσηλεία του περιορίστηκε στη Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, με την υγεία του να εμφανίζει ταχύτατη επιδείνωση και τελικά το πρωί να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Όπως υπογράμμισε στο enimerosi.com ο Ιατροδικαστής του Γ.Ν.Κ., Χριστόφορος Τσαλικίδης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση σε περιστατικά, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικά στον Covid19 και πως για να συμβεί κάτι διαφορετικό θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παραγγελία.

Στο μεταξύ, στον 4ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, μεγάλης ηλικίας, προσβεβλημένοι από Covid19, ενώ ένας ακόμα, περίπου 68 ετών, είναι διασωληνωμένος. Πρόκειται για Γερμανό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτοικος Κέρκυρας.