Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχεδόν 400 χιλ.€ για το καταφύγιο αδέσποτων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»
01 Οκτωβρίου 2020 / 13:39

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» - Π. Τζάννε: «Δείγμα πολιτισμού η ύπαρξη ενός τέτοιου καταφυγίου»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» η κατασκευή και ο εξοπλισμός εγκαταστάσεων δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου:

«Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 372.000 € και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ένα διαχρονικό αίτημα της κερκυραϊκής κοινωνίας να στεγαστούν τα αδέσποτα του Δήμου σε ένα δημοτικό χώρο, υλοποιείται.

Είχαν προηγηθεί συντονισμένες προσπάθειες -κάτω από την πίεση στενών χρονικών ορίων που έθετε το πρόγραμμα- των Τεχνικών Υπηρεσιών, του Γραφείου Προγραμματισμού και του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου, προκειμένου να φτάσουμε στη θετική απόφαση της πρότασης.
   
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου».


Τζάννε: «Η ύπαρξη ενός τέτοιου καταφυγίου είναι δείγμα πολιτισμού»

Σε επικοινωνία που είχε το enimerosi.com μαζί της, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Προγραμμάτων, Παναγιώτα Τζάννε, υπογράμμισε ότι είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση που επικρατεί στη δημοτική Αρχή για την ένταξη της συγκεκριμένης πρότασης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» (σ.σ. η ίδια, ως αρμόδια Αντιδήμαρχος, υπέγραψε την αποδοχή της χρηματοδότησης από το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών).

«Το να έχει ένας τόπος οργανωμένο και άρτια εξοπλισμένο χώρο προκειμένου όλα τα αδέσποτα ζώα να τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας και περίθαλψης, είναι δείγμα πολιτισμού και γι' αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιτέλους η Κέρκυρα θ' αποκτήσει ένα τέτοιο καταφύγιο, κάτι που αποτελούσε, άλλωστε, πάγιο και διαχρονικό αίτημα της κερκυραϊκής κοινωνίας», τόνισε στο enimerosi.com η Παναγιώτα Τζάννε, για να προσθέσει:

«Το καταφύγιο θα μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα γύρω στα σαράντα αδέσποτα ζώα, τα οποία θα εξετάζονται, θα λαμβάνουν την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη, θα στειρώνονται και εφόσον δεν βρεθεί ανάδοχος, θ' αφήνονται ελεύθερα. Πρέπει να τονίσω ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να προωθήσουμε την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Σημειώνεται ότι το υπό κατασκευή καταφύγιο ζώων συντροφιάς θα βρίσκεται στα όρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας  & Διαποντίων, στη Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών, σε οικόπεδο, το οποίο δεν είναι κοντά σε οικισμό.