Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο φαγκοτίστας Γιώργος Φαρούγγιας, καθηγητής του Ωδείου Κερκύρας

Γιώργος Φαρούγγιας
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:53
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθηγητής του Ωδείου θα είναι από την φετινή χρονιά ο κορυφαίος φαγκοτίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Φαρούγγιας.

Έχοντας μια εξαιρετική διεθνή παρουσία ο κερκυραίος φαγκοτίστας θα διδάξει φαγκότο σε ένα από τα ιστορικότερα μουσικά ιδρύματα της χώρας μας,
Ο Γιώργος Φαρούγγιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε φαγκότο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Σαμοϊλη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Φράιμπουργκ (Γερμανία) με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης.

Από το 1993 έως το 1996 ήταν μέλος του Συγκροτήματος Μουσικής Δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος», της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Ε.Σ.Ο. της Ε.Ρ.Τ. και της Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.
Από το 1996 έως το 2001 ήταν μόνιμο μέλος σαν Σόλο - Φαγκότο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Έσσεν (Γερμανία) με Δ/ντές αρχικά τον W. D. Hauschild και στη συνέχεια τον Steffan Soltesz.                                             

Έχει συνεργαστεί με πολλές σημαντικές Ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Μονάχου, η Στάατσκαπέλλε της Δρέσδης, η Γκεβάντχαους της Λειψίας, η Ορχήστρα Γκιούρτζενιχ της Κολωνίας, οι Ορχήστρες Ραδιοφωνίας WDR, NDR, SWR, η Συμφωνική Ορχήστρα του Στρασβούργου, η Ορχήστρα της Βασιλείας,  η  Βασιλική Όπερα της Αμβέρσας, με πολλά θέατρα της Γερμανίας, μεταξύ άλλων του Βερολίνου, του Μονάχου κ.α., η Συμφωνική Ορχήστρα της Βαμβέργης και η Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, αλλά και με το διάσημο συγκρότημα Μουσικής Δωματίου Consortium Classicum. Συνέπραξε με Αρχιμουσικούς όπως οι Z. Mehta, G.Sinopoli,  D. Baremboim, K. Masur, D. Kitajenko, W. Ashkenazy, Sir R. Norrington, C. Karydis, Chr. Warren-Green, Chr. Hogwood, H. Rilling,  J. Hrusa, G. Dudamel  κ.α.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Ε.Σ.Ο. της Ε.Ρ.Τ., την Καμεράτα -Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με τους Munich Bach Soloists και με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Essen.

Από το 2001 είναι 1ο Φαγκότο της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι μέλος του Συγκροτήματος  Σύγχρονης  Μουσικής, ιδρυτικό μέλος  του KYKLOS ENSEMBLE και  επίσης ιδρυτικό μέλος του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών «Αίολος» (ιδρ.2009). 
Διδάσκει  στο  Ωδείο  Αθηνών και στο Ωδείο Κερκύρας.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.