Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρρωσταίνουν και οι διάσημοι

κορονοϊός
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:29

(CGTN Europe). Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ένα άλλο εθνικό lockdown, αλλά παραδέχτηκε ότι «είναι ενόψει μιας δύσκολης υπόθεσης».

- Η κυβέρνηση της Φινλανδίας διέταξε να κλείσουν όλα τα μπαρ και εστιατόρια στις 1 π.μ. και θα σταματήσουν όλες οι πωλήσεις αλκοόλ τα μεσάνυχτα στις 8 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

- Εκατοντάδες νεαροί Ισπανοί γιατροί βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης την Τρίτη, για να ζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται στη Χώρα.

- Ο κατασκευαστής εμβολίων GlaxoSmithKline είναι αισιόδοξος ότι η βιομηχανία θα είναι σε θέση να κάνει την ανοσοποίηση κατά του ιού διαθέσιμη, τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Emma Walmsley.

- Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ και της Ισπανίας Thiago Alcantara έχει διαγνωστεί θετικός και θα παραμείνει σε απομόνωση για το «απαιτούμενο χρονικό διάστημα».

- Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Πόροσενκο, ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός για τον ιό και υποβάλλεται σε θεραπεία στο σπίτι.

- Οι θάνατοι στο Βέλγιο πέρασαν 10.000 μετά τους 14 ακόμη θανάτους που αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Οι λοιμώξεις αυξήθηκαν επίσης, κατά 1.762 σε συνολικά 117.115.

- Οι νέες μολύνσεις της Ουκρανίας αυξήθηκαν κατά 4.027 τις τελευταίες 24 ώρες, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό, που σημειώθηκε στη Χώρα από την έναρξη της πανδημίας.