Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Πέρρος: Χρέος απέναντι στο κερκυραϊκό χάντμπολ

Handball Premier
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρώτη προπόνηση του Φαίακα, την Τρίτη 29/9, με τον Νίκο Πέρρο που επέστρεψε στην ομάδα, έστω και σαν υπηρεσιακός προπονητής,

μετά από 15 χρόνια, είναι σημαδιακή, καθώς ο Κερκυραίος προπονητής, είναι αυτός που ουσιαστικά έστησε το χάντμπολ στην Κέρκυρα, είχε 25 συνεχόμενα χρόνια σαν προπονητής του Φαίακα ως το 2005 και τώρα κλήθηκε να βοηθήσει μετά το τέλος της συνεργασίας της ομάδας, με τον Νίκο Ριγανά.
Ο Νίκος Πέρρος θα λέγαμε ότι είναι θρύλος για το κερκυραϊκό χάντμπολ, καθώς έχει βγάλει δεκάδες παιδιά και τα έχει στείλει στις εθνικές ομάδες, μάλιστα για εφτά χρόνια ήταν προπονητής στις εθνικές ομάδες της χώρας. Πέραν αυτού, έστησε μία νέα ομάδα στον Κερκυραϊκό εδώ και τρία χρόνια και κατάφερε στο ελάχιστο αυτό διάστημα οι ομάδες ανάπτυξης παίδων και κορασίδων να φτάσουν φέτος στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
 
Το μεσημέρι της Τετάρτης 30/9 μας μίλησε για την προσωρινή του συμμετοχή σαν προπονητής στον Φαίακα. Σχετικά με το πώς και βρέθηκε ξαφνικά μετά από 15 χρόνια να αναλαμβάνει την ομάδα μας είπε: «Με τιμά η πρόταση του Δ.Σ. του Φαίακα που είναι οικογένειά. Όμως υποχρεώσεις μου στον Κερκυραϊκό δεν με αφήνουν να ασχοληθώ ολοκληρωτικά αυτή τη στιγμή, ίσως μετά τον Μάρτη. Το χρέος απέναντι στο κερκυραϊκό χάντμπολ με έφερε εδώ, σε μια δύσκολη στιγμή, όπου με σύνεση και με μετριοπάθεια πρέπει να το υπηρετήσουμε από οποιοδήποτε πόστο. Ανέλαβα προσωρινά την ομάδα στη Handball Premier, μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη και αξιόπιστη λύση. Μίλησα με τον Νίκο Ριγανά, που είναι «χαντμπολικό μου παιδί», σε πολύ καλό κλίμα και επίπεδο και πιστεύω ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι οι αθλητές και αυτοί με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης πρέπει να αντεπεξέλθουν. Ο επόμενος αγώνας με τον ιστορικό Φίλιππο Βέροιας θα είναι κρας τεστ για όλους».
 
Τον ρωτήσαμε για την απόφασή του δεδομένου ότι είναι προπονητής στον Κερκυραϊκό και μας ξεκαθάρισε πως η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΚΓΣ και τους συνεργάτες του, καθώς συναποφασίσανε ότι πρέπει να βοηθήσουν το κερκυραϊκό χάντμπολ στη δύσκολη αυτή στιγμή».
 
Για το μέλλον στον ΚΓΣ τόνισε: «Οι υποχρεώσεις μου στον Κερκυραϊκό δεν σταματάνε, σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου εκεί και με την προσωπική μου παρουσία. Φυσικά με συνεχίζω κανονικά όπως πριν, αυτή τη στιγμή παράλληλα θέλω και προσπαθώ να βοηθήσω τον Φαίακα».
 
Τέλος αναφερθήκαμε και στο θέμα που προκύπτει με την «έξωση» του ΚΓΣ από το κτίριο της Coca-Cola στου Βρυώνη και την ανάγκη να πάρει ώρες στο Ναυσιθόειο: «Ξηλώνουμε τα πάντα από εκεί, πρέπει ως τις 10 Οκτωβρίου να έχουν φύγει από το κτίριο. Για το Ναυσιθόειο δεν έχουμε ακόμη απάντηση, προσφερθήκαμε όμως να δώσουμε αθλητικό υλικό για το χώρο, εντελώς δωρεάν και για όλους τους αθλούμενους που θα το χρησιμοποιούν».
 
Τέλος να αναφέρουμε ότι το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής που θα αγωνιστεί και φέτος ο Κερκυραϊκός δεν είναι γνωστό το πότε θα ξεκινήσει, όπως βέβαια και αυτό της Α2 γυναικών που συμμετέχει η γυναικεία ομάδα του Φαίακα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια