Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λύση από την ΕΠΟ για τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ

Προπονητές ποδοσφαίρου
28 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Υπήρχε μια κατάφορη αδικία χρόνων σε βάρος των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο καθώς

δεν αναγνωρίζονταν σαν διπλωματούχοι προπονητές από την ΕΠΟ και θα έπρεπε για να πάρουν το απαραίτητο δίπλωμα και να γραφτούν στον Σύνδεσμο Προπονητών, ώστε να μπορούν να αναλάβουν κάποια ομάδα, να έχουν δίπλωμα από τα ολιγοήμερα σεμινάρια της ΕΠΟ. Ένας πτυχιούχος με τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο και με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, δεν αναγνωριζόταν από την ΕΠΟ και αυτό είναι αστείο, αφού θεωρείτο πτυχιούχος ένας παλιός ποδοσφαιριστής με 10 μέρες σεμινάριο και ανώτερος του πτυχιούχου ΤΕΕΦΑ. Όμως μετά από αγώνες της Πανελλήνιας Ένωσης των Πτυχιούχων, δόθηκε λύση και όπως ανακοινώθηκε, σύντομα θα υλοποιηθεί.
 
Η ανακοίνωση: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA αποφάσισε να δρομολογήσει τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος που αφορούσε στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας των πτυχιούχων φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Για τον σκοπό αυτό η ΕΠΟ, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενέκρινε τη λειτουργία ταχύρυθμων Ειδικών Σχολών Επιμόρφωσης για όλους τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής των ΣΕΦΑΑ – ΤΕΦΑΑ των Ελληνικών Πανεπιστημίων με ειδικότητα Ποδόσφαιρο. Οι φοιτήσαντες σε αυτές τις Ειδικές Σχολές Επιμόρφωσης θα λάβουν δωρεάν το δίπλωμα UEFA B. Η διάρκεια των Σχολών αυτών θα είναι 25 ώρες. Συζητείται το ενδεχόμενο τα μαθήματα να γίνουν με Τηλεκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής Πλατφόρμας.
Σε επόμενο χρόνο θα ανακοινωθούν από την ΕΠΟ οι αποφάσεις σχετικά με το δίπλωμα UEFA Α’ για τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο και κατόχους του διπλώματος UEFA B’ καθώς και για την κάρτα του προπονητή φυσικής κατάστασης όπως αιτήθηκε με την επιστολή της η ΠΕΠΦΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν σε ηλεκτρονική μορφή στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Μητρώο Προπονητών ΕΠΟ στο email: [email protected]. Τα δικαιολογητικά
θα είναι υποχρεωτικά σε μορφή pdf και η φωτογραφία σε jpg. Δικαιολογητικά που θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή ή απευθείας από συναδέλφους - προπονητές στην ΕΠΟ δε θα γίνονται δεκτά. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται θα τα δείτε στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, στο επίσημο site της Ομοσπονδίας. Το πρόγραμμα λειτουργίας των Σχολών θα αναρτηθεί σύντομα στο site της ΕΠΟ και σε αυτό της ΠΕΠΦΑ».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια