Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά στο δρόμο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι - Αύριο η συνάντηση με Κόνσολα (video-photos)

Κινητοποίηση
28 Σεπτεμβρίου 2020 / 11:40

Τα αιτήματά τους βροντοφώναξαν και πάλι οι εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό - επισιτιστικό κλάδο, αυτή τη φορά κάτω από το Εργατικό Κέντρο, εκεί όπου αύριο, Τρίτη (29/9, 17:30) θα συναντηθούν με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στον δρόμο κατέβηκαν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο της Κέρκυρας διεκδικώντας μεγαλύτερη στήριξη για όλους όσοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική «βιομηχανία».





Μεγαλύτερα επιδόματα και μέτρα οικονομικής στήριξης, αλλά και διεύρυνσή τους ούτως ώστε να καλύπτουν το σύνολο των εργαζόμενων στον ξενοδοχειακό-επισιτιστικό κλάδο, είναι το βασικό αίτημα.



Όπως τόνισε και από το βήμα του ομιλητή, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, η διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών θα εκφραστεί και αύριο, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζόμενων με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα.







Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό πραγματοποίησαν, μετά τη συγκέντρωση κάτω από το Εργατικό Κέντρο, πορεία στην πόλη της Κέρκυρας, η οποία κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, «εκεί που ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός επιχειρούσε με δικαστική προσφυγή να ακυρώσει την τροποποίηση του καταστατικού του Συνδικάτου μας, να ακυρώσει τις εκλογικές διαδικασίες που ψήφισαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι που είχαν ψηφίσει ποτέ στην ιστορία του Συνδικάτου.

Είναι τέτοιο το μένος της εργοδοσίας  και των εργατοπατέρων της ΠΟΕΕΤ ενάντια στους αγώνες του Συνδικάτου και την διεύρυνση της δύναμης του, ώστε να επιζητούν την εκδίκαση της προσφυγής τους σήμερα ημέρα πανελλαδικής δράσης του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν το οριστικό του ξερίζωμα απ την Κέρκυρα και ζήτησαν απ το Συνδικάτο να οργανώσει κινητοποίηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων στα δικαστήρια ενώθηκε με τους αγωνιζόμενους μαθητές των σχολείων της περιοχής, όπου εκατέρωθεν δηλώθηκε η συμπαράσταση στον αγώνα για τη ζωή που αξίζει στην εργατική τάξη και τη νεολαία».


*  Φωτογραφίες & video  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ