Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποχρεωτική η παρουσία γιατρού στους αγώνες

ΕΠΣΚ
25 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έστω και τρεις μέρες πριν την έναρξη των επισήμων αγώνων της σεζόν, η Ένωση φρόντισε να ενημερώσει τα σωματεία

ότι η παρουσία γιατρού στους αγώνες είναι υποχρεωτική. Στην προκήρυξη, που υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΚ, δεν το προέβλεπε, καθώς είχε αντιγράψει τον ΚΑΠ του 2020 (άρθρο 16 παρ. 2β) που αναφέρει ότι  «Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».
Αυτό είναι ένα τεράστιο σφάλμα του φετινού ΚΑΠ, η ζωή των παιδιών είναι το σημαντικότερο και η προτεραιότητα, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος. Ευτυχώς η Ένωση ενημέρωσε τα σωματεία με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Προκειμένου να προληφθούν περιπτώσεις που θα προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αναφορικά με την υποχρεωτική παρουσία γιατρού στους αγώνες όλων των διοργανώσεων της Ε.Π.Σ Κέρκυρας τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται μέχρι την παραμονή κάθε αγώνα και ειδικότερα μέχρι την Παρασκευή στις 11 το πρωί, για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, να δηλώνουν στη Γραμματεία της Ένωσης τον ορισμένο γιατρό αγώνα. Επισημαίνουμε ότι τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν από την αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου το όνομα ενός αποκλειστικά γιατρού που θα καλύπτει τους αγώνες τους και σε περίπτωση αλλαγής να ενημερώνει για την αλλαγή αυτή τη διοργανώτρια. Η ρύθμιση αυτή επιβάλλεται, ώστε να διασφαλίζεται όσο είναι δυνατό η διαφάνεια και η αξιοπιστία της εφαρμογής της σχετικής διάταξης της προκήρυξης των πρωταθλημάτων και του Κ.Α.Π / Ε.Π.Ο.

Η ενημέρωση θα γίνεται με έντυπο τρόπο (έγγραφο, ηλεκτρονικό μήνυμα [email protected], φαξ) και όχι τηλεφωνικά. Στην περίπτωση που το σωματείο δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του αυτή θα θεωρείται σε κάθε περίπτωση αδικαιολόγητη η ενδεχόμενη απουσία γιατρού και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π κυρώσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ Κέρκυρας. Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια