Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τίτλοι τέλους για την ιστορική Βολίδα

Τοπικά πρωταθλήματα
25 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Σπύρος Μέριανος που πρσέφερε πάρα πολλά στην ομάδα που το 2009, κατέκτησε το Κύπελλο ερασιτεχνών, εξηγεί γιατί έφτασε στο σημείο να αποσύρει την ομάδα από τις διοργανώσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν τον Μάιο του 2009 η Βολίδα έκανε περήφανους όλους του Κερκυραίους και όχι μόνο τους κατοίκους του Κάτω Γαρούνα, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, νικώντας τον Ασπρόπυργο με 4-3 στο Μεσολόγγι, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 11 χρόνια μετά θα έριχνε τίτλους τέλους. Μετά από δήλωση της ομάδας στην ΕΠΣΚ, αποσύρεται από πρωτάθλημα και κύπελλο. Μία εξέλιξη πολύ οδυνηρή για την ομάδα που έγραψε ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έκανε ένα ολόκληρο νησί υπερήφανο.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας Σπύρος Μέριανος ο οποίος είχε αναλάβει πέρυσι την ομάδα μας μίλησε για τις εξελίξεις.
«Τον Ιούνιο του 2019 δεν υπήρχε διάθεση να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα, δεν υπήρχε ενδιαφέρον, δεν υπήρχε διοίκηση και μετά από παραίνεση του άλλοτε συμπαίκτη στην ομάδα Ανδρέα Παρίση, αποφάσισα να βοηθήσω ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί. Έτσι ανέλαβα με κάποια παιδιά την ομάδα, κόστισε αρκετά η συντήρηση του γηπέδου, με δικά μας χρήματα και φυσικά η λειτουργία της ομάδας, με το ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο από το χωριό. Κάναμε ΓΣ και δεν πατούσε ψυχή, υπήρχε μεγάλη αδιαφορία από τους ανθρώπους του χωριού, ενώ οι περισσότεροι παίκτες είχαν τάσεις φυγής, ακόμα και οι παλιοί Γαρουνιάτες. Κάναμε μια προσπάθεια να κρατήσουμε ένα κορμό 6-7 παικτών για να κατέβουμε στο πρωτάθλημα, αλλά στάθηκε αδύνατο. Αναγκαστικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, από το αποσύρουμε την ομάδα. Αυτή η αδιαφορία ακόμη και από ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά στην ομάδα, δεν θα έδινε τα περιθώρια να παλέψουμε περισσότερο για να κατέβει η ομάδα. Πέραν αυτού ούτε το γήπεδο Καστελλάνων δεν μας εξυπηρετούσε πια γιατί είναι ακατάλληλο για να γίνουν παιχνίδια». Μια ειλικρινής εξομολόγηση του Σπύρου Μέριανου, που έδωσε οξυγόνο στην ομάδα κρατώντας την ζωντανή, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο φέτος με τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Μία εξέλιξη λυπηρή για το σωματείο και δυστυχώς η βόμβα έσκασε στα χέρια ενός ανθρώπου ο οποίος από την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα πείστηκε και πήγε να βοηθήσει. Προσέφερε διοικητικά και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια, στον Όλυμπο μια πενταετία, στον ΑΟΚ Κέρκυρα, όπου είχε την ευθύνη της Κ-19 και ήταν και γενικός αρχηγός στην ΠΑΕ, αλλά και στη Βολίδα. Ένας άνθρωπος με διάθεση μόνο για βοήθεια και προσφορά, αγαπητός και σεβαστός σε όλο τον αθλητικό χώρο. Μην ξεχνάμε ότι στα ερασιτεχνικά σωματεία, ηδιοίκηση πρέπει συνεχώς να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πληρώνει.
Το δεδομένο πλέον είναι ότι η Βολίδα δεν θα παίξει ούτε το Σάββατο με τον ΠΑΟΣ Κανονιού, ούτε στο πρωτάθλημα της Α1, με τον Νότιο Όμιλο πλέον να έχει εφτά αντί οχτώ ομάδες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια