Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διευκρινίσεις και ενημερώσεις από την ΕΠΣΚ

Τοπικά πρωταθλήματα
25 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου, η ΕΠΣ Κέρκυρας ενημέρωσε τα σωματεία

για θέματα που έχουν να κάνουν, με προπονητές, με αλλαγές παικτών, με υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ συνεχάρη και  ευχαρίστησε τους γιατρούς για προμήθεια θερμομέτρων στα σωματεία. Τέλος ενημέρωσε για την αποχώρηση της Βολίδας.
Τα δελτία τύπου της ΕΠΣΚ:  
 
Κάρτες εισόδου προπονητών: Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του φόρτου εργασίας της Γραμματείας, που δεν επιτρέπει την άμεση έκδοση των νέων εντύπων παρατείνεται μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος η ισχύς της κάρτας εισόδου προπονητών οι οποίοι παρέμειναν στο ίδιο σωματείο για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021.

Αλλαγές ποδοσφαιριστών: Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις αλλαγές των ποδοσφαιριστών (άρθρο 16 του ΚΑΠ) μετά από έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ ισχύουν τα κάτωθι:
- Σε κάθε ομάδα επιτρέπεται η χρήση μέχρι και πέντε αλλαγών (κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών) σε κάθε επίσημο αγώνα.
- Προκειμένου να περιοριστεί η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει μέχρι τρεις ευκαιρίες να προβεί στις 5 αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επιτρέπονται επίσης οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.
- Εφόσον και οι δυο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μια από τις τρεις ευκαιρίες για κάθε ομάδα
- Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται, μεταφέρονται στην παράταση.
- Εφόσον οι κανόνες της διοργάνωσης επιτρέπουν μια πρόσθετη αλλαγή κατά τη διάρκεια της παράτασης, κάθε ομάδα θα έχει μια πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή. Οι αλλαγές επιτρέπονται και πριν την έναρξη της παράτασης και κατά τη
διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης.

Εφαρμογή Υγειονομικού Πρωτοκόλλου: Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται για 15 μέρες η διάταξη για την υποχρεωτική προσκόμιση στους παρατηρητές των αγώνων των ιατρικών βεβαιώσεων των αθλητών και του τεχνικού προσωπικού κάθε σωματείου της δύναμης μας πριν την έναρξη των αγώνων. Τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής θα είναι κοντά στα σωματεία για την επίλυση των προβλημάτων που μπορούν να παρατηρηθούν για την εφαρμογή της.

Αποχώρηση σωματείου από το πρωτάθλημα και Κύπελλο: Σας ενημερώνουμε ότι το σωματείο ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ δήλωσε εγγράφως ότι αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδος (Α φάση) της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Όλοι οι αγώνες του σωματείου κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων σωματείων και στο σωματείο ΒΟΛΙΔΑ επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο και την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κέρκυρας, με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ένωσης. Ως εκ τούτου ο προγραμματισμένος για το Σάββατο 26.9.2020 αγώνας Κυπέλλου μεταξύ των σωματείων ΑΣ Βολίδα - ΠΑΣ Σφακιανάκης, ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου ΠΑΣ Σφακιανάκης με σκορ 3-0.

Ευχαριστήριο: Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας συγχαίρει και ευχαριστεί τους γιατρούς κυρίους Δαφνή Σπυρίδων, Καρδακάρη Σπυρίδων, Παπακωνσταντίνο Βασίλειο, Κοσκινά Νικόλαο, Δοκανάρη Νικόλαο, Προβατά Ιωάννη που έλαβαν την αξιέπαινη πρωτοβουλία να προμηθεύσουν με θερμόμετρα Laser όλα τα σωματεία της Ένωσης μας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια