Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Πρέσβης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης συναντήθηκε με Υδραίου - Ανδριώτη

Milica Ristovic Kristic
25 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νησί των Φαιάκων επισκέφθηκε η Πρέσβης της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα Milica Ristovic Kristic.

Στο πλαίσιο των επαφών της, συναντήθηκε στο Μαράσλειο με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας με την Αντιπεριφερειάρχη Μελίτα Ανδριώτη.  

Στη συνάντηση με τη Μερόπη Υδραίου συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την παραπέρα συνεργασία  της Κέρκυρας με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη  στον τομέα του τουρισμού, καθώς και στην ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης  μεταξύ των δυο προορισμών.   

Συμφώνησαν από κοινού σε ενέργειες για την προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο  να αδελφοποιηθεί   η Πόλη της Κέρκυρας, με πόλη της  Βοσνίας Ερζεγοβίνης   

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Αντιπεριφερειάρχη Μελίτα Ανδριώτη που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα του τουρισμού καθώς και στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων.

Ανταλλάχθηκαν οι απόψεις τους για τα προβλήματα που βιώνουν οι δύο χώρες στα πλαίσια της πρωτόγνωρης κατάστασης λόγω του covid-19, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το άμεσο μέλλον.



Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες για την από κοινού προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ ζωηρό υπήρξε το ενδιαφέρον για την αδελφοποίηση της Κέρκυρας με κάποια πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η Πρέσβης εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί εκ νέου το νησί μας με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της χώρας της, Zoran Tegeltija.