Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε επίσημα η συγκέντρωση ανακυκλούμενων υλικών στα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας

Ανακύκλωση
25 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:59

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Σπυριδούλα Κόκκαλη, η μείωση-επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση είναι μια διαρκής υποχρέωση που αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη ήταν το επίσημο ξεκίνημα συγκέντρωσης ανακυκλούμενων υλικών από τις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τη φετινή σχολική χρονιά από το κλιμάκιο  του Δήμου με επικεφαλή την Αντιδήμαρχο Κυκλικής οικονομίας και Περιβάλλοντος, Σπυριδούλας Κόκκαλη -υπεύθυνη για την ανακύκλωση.

Είχε προηγηθεί στις 16 και 17 εθιμοτυπική επίσκεψη που κατέληξε στη διαπίστωση ότι εκείνες είναι έτοιμες για την έναρξη της δραστηριότητας.

Η Αντιδήμαρχος σημείωσε πως η μείωση-επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση είναι μια διαρκής υποχρέωση που αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Χάρις στις προσπάθειες των δ/ντών εκπαίδευσης, των δ/ντών των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, τα παιδιά είναι ενημερωμένα, με αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία, γεγονός που πρέπει συνεχώς να καλλιεργείται για να επιμένουν στην ανακύκλωση μέσα στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Η μείωση-επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής, είναι αλλαγή φιλοσοφίας, είναι η σωστή στάση και συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, ούτως ώστε, να μειωθούν τα απόβλητα που παράγονται και ν’ αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης.

Κι αυτή η φιλοσοφία για τους αυριανούς πολίτες, μόνο μέσα από την εκπαίδευση μπορεί να επιτευχθεί.

«Συνεχίζουμε στο ρυθμό της ανακύκλωσης, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα».