Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο τη Δευτέρα

Περιφερειακό Συμβούλιο
25 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:08

Με τηλεδιάσκεψη στις 14:30 της 28ης Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση του π.σ., του οποίου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει έξι θέματα και ισάριθμες επερωτήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνεδριάζει εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων, την προσεχή Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 14:30, με τηλεδιάσκεψη (μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr).

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται έξι θέματα και ισάριθμες επερωτήσεις, με την επερώτηση του Σπύρου Σπύρου για την επιλογή τοποθεσίας για τον Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, όπως κι εκείνη της Αλεξάνδρας Μπαλού για την ανανέωση των συμβάσεων όλων όσοι προσλήφθηκαν για κάλυψη αναγκών στην πανδημία του Covid19, να ξεχωρίζουν. Ενδιαφέρον ακόμα παρουσιάζει η επερώτηση του Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την καθυστέρηση στις κατεδαφίσεις των σεισμόπληκτων κτιρίων από το 2014 στην Κεφαλονιά.

Σε ότι αφορά στα θέματα που θα συζητηθούν, ως πρώτο έχει εισαχθεί από την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αυτό της πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στα νησιά της Περιφέρειας μετά τις καταστροφές της 17ης Σεπτεμβρίου λόγω του «Ιανού», ενώ ως τελευταίο (σ.σ. 6ο) στην ημερήσια διάταξη είναι το θέμα που εισηγείται η επικεφαλής της «ΛΑ.ΣΥ.», Αλεξάνδρα Μπαλού και αφορά στην αποτίμηση  και αποκατάσταση των ζημιών στα νησιά του Ιονίου από τον «Ιανό», αλλά και στην άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου.


ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Γιατί δεν υλοποιούνται οι κατεδαφίσεις σεισμοπλήκτων κτιρίων του σεισμού του 2014 στην Κεφαλονιά;
Επερωτών: Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά», Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Η έδρα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.
Επερωτών: Ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία», Σπυρίδων Σπύρου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 3η: Στερέωση της γέφυρας Ποταμού-Γέφυρα Κουρκουμέλη-Αποκλεισμός εισόδου στο νησί Γκερέκου για λόγους ασφαλείας.
Επερωτών: Ο επικεφαλής της παράταξης  «Ιόνιος Συμμαχία», Σπυρίδων Σπύρου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 4η: Ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων που προσλήφθηκαν λόγω COVID 19.
Επερωτούσα: Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», Αλεξάνδρα Μπαλού

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 5η: Κίνδυνος για αποκόλληση βράχων στον Πισαετό στην Ιθάκη
Επερωτούσα: Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», Αλεξάνδρα Μπαλού

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 6η: Ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή Λιβάδι Βελονάδων.
Επερωτούσα: Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», Αλεξάνδρα Μπαλού


ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 17-9-2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Εισηγητής: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου / Γενική Δ/νση Διοίκησης, Οικονομικού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ορθής αρίθμησης των αναμορφώσεων του Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Εισηγητής: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου / Γενική Δ/νση Διοίκησης, Οικονομικού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

ΘΕΜΑ 3ο: 13η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2020 της Π.Ι.Ν.
Εισηγητής: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου / Γενική Δ/νση Διοίκησης, Οικονομικού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

ΘΕΜΑ 4ο: 9η Τροποποίηση Ετησίου Προγράμματος Δράσης 2020
Εισηγήτρια: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου / Αυτοτελής Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

ΘΕΜΑ 5ο: Ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για τα σχολικά λεωφορεία.
Εισηγητής: Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια Νησιά», Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποτίμηση της κατάστασης μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στα νησιά μας από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» - Αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών - Άμεση αποζημίωση των πληγέντων» 
Εισηγήτρια: Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», Αλεξάνδρα Μπαλού.

Η Λα.Συ.
 
Αντιδρώντας η Λα.Συ. στην ανακοίνωση της συνεδρίασης επισημαίνει ότι η περιφερειακή Αρχή αρνείται έστω και το συμβολικό χαρακτήρα μιας δια ζώσης συνεδρίασης, με επιχείρημα το covid 19, όταν αυτές τις μέρες βρίσκονταν στην Κεφαλονιά για δηλώσεις συμπαράστασης, κουστωδία περιφερειακών συμβούλων της κας Κράτσα. Ενώ προσπαθεί να κρύψει τις όποιες δικές της ευθύνες και να συγκαλύψει τις αιτίες των καταστροφών, αποφεύγοντας να φέρει δική της εισήγηση ως οφείλει. Η Λα.Συ. επιμένει για συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις καταστροφές στα νησιά μας και καλεί τις άλλες δυνάμεις του περιφερειακού συμβουλίου να την στηρίξουν.