Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιωσήφ Μισφούτ: Το κρίκετ δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση

Κρίκετ
24 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο θρύλος του κρίκετ και ένας από τους κορυφαίους Κερκυραίους αθλητές των τελευταίων 40 χρόνων εξέφρασε την πικρία του για όσα δεν έχουν γίνει στην Κέρκυρα, σχετικά με το γυναικείο κρίκετ, το οποίο βρίσκεται σε ανοδική πορεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σεζόν φέτος για το κρίκετ ήταν μικρή και επεισοδιακή. Αυτά όλα βέβαια λόγω Covid-19, αφού ήταν η αιτία να διακοπή το πρωτάθλημα indoor, ενώ κάποια γεγονότα στον τελικό κυπέλλου έφεραν τη σύγκρουση ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο φιναλίστ. Πέραν αυτού, οι δεκάδες ομάδες που ήταν να έρθουν στο νησί για το κρίκετ από το εξωτερικό, λογικό είναι να μην έρθουν και έτσι έκλεισε η πιο φτωχή αγωνιστική περίοδος των τελευταίων 30-40 χρόνων.
Όμως υπάρχει η αγάπη για το άθλημα, υπάρχουν άνθρωποι και σωματεία που θέλουν να συνεχιστεί, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες, έστω και αν υπάρχουν σωματεία που είναι σε πολλά σημεία αντίθετα με τον προγραμματισμό και τις αποφάσεις της ΕΛΟΚ. 
Ανάμεσα στα σωματεία που συνεχίζουν με πολύ μεράκι και αγάπη να καλλιεργούν το άθλημα είναι ο ιστορικός Κερκυραϊκός που έχει και ομάδα γυναικών.  Ο Ιωσήφ Μισφούτ είναι ο προπονητής του, αλλά και ένας θρύλος του αγωνίσματος και ένας από τους κορυφαίους Κερκυραίους αθλητές τα τελευταία 40 χρόνια. Μάλιστα η δυνατότητα ως σήμερα να χρησιμοποιεί ο ΚΓΣ το κλειστό προπονητήριο που του είχε παραχωρηθεί στου Βρυώνη, έδωσε τη δυνατότητα στα κορίτσια να κάνουν προπόνηση εκεί και τον χειμώνα που βρέχει και αυτό από μόνο του, βοηθάει το άθλημα.
Ένα άθλημα που δεν έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα, αφού καμιά δεκαριά σωματεία είναι όλα και όλα ενεργά και που οι Κερκυραίοι θέλουν να διατηρηθεί αυτή η παράδοση για το νησί και να επεκταθεί το άθλημα σε όλη τη χώρα.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Ι. Μισφούτ, για όσα δεν έχουν γίνει στο νησί, ή για όσα θα ήθελε να συμβαίνουν στον χώρο του γυναικείου κρίκετ, κάνοντας μια μικρή σύγκριση με το τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του συνοδευόμενη από φωτογραφία από την τελευταία προπόνηση της γυναικείας ομάδας του ΚΓΣ.: «Ακόμα μια μέρα προπόνησης πέρασε, με κέφι χαρά και Πολύ μεγάλη διάθεση για κρίκετ. Σε ολόκληρη την Ευρώπη το γυναικείο κρίκετ βρίσκεται μια μεγάλη ανοδική πορεία. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το δικό μας κρίκετ. Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθούν αυτά τα άτομα που θα το στηρίξουν και θα το αναβαθμίσουν. Το κρίκετ δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια