Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρίτο μηδενικό στις προσλήψεις για το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:50
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ξανά η Κέρκυρα εκτός πλάνου προσλήψεων του Υπουργείου Υγείας

Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 21/9/2020 και αφορά 400 προσλήψεις ειδικευόμενων ιατρών σε όλη τη χώρα, το Νοσοκομείο και οι δομές Υγείας της Κέρκυρας απουσιάζουν. 
Είναι η τρίτη φορά στη σειρά που το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν περιλαμβάνεται στις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, εν μέσω πανδημίας και με τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων COVID-19 και ΜΕΘ.
Σύμφωνα με το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους βάσει του οργανισμού  είναι κάτω από 45%.
Η μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) λειτουργεί με 6 κρεβάτια και άλλα 8 που προστέθηκαν λόγω της πανδημίας χωρίς όμως να έχει γίνει  καμία πρόσληψη μόνιμου ιατρού ή μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα.
Σύμφωνα δε με πρόσφατη ανακοίνωσή της ΟΕΝΓΕ, για κάθε 1 κρεβάτι ΜΕΘ που ανοίγει πρέπει να προσλαμβάνονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές και 1 γιατρός.
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.