Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς φιλάθλους τα τοπικά και η Γ΄ Εθνική

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
23 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αν και τα έσοδα στις ερασιτεχνικές ομάδες είναι ζωτικής σημασίας, αυτές θα πρέπει να πορευθούν σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα

ΑΘΗΝΑ. Ο κορωνοϊός χτυπάει ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο και τις ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να αγωνιστούν χωρίς κόσμο, οπότε και χωρίς έσοδα από τα εισιτήρια από τα παιχνίδια τους. Και αν για κάποιες επαγγελματικές ομάδες τα τηλεοπτικά έσοδα είναι ικανά να καλύψουν τα έξοδα της χρονιάς, στα ερασιτεχνικά σωματεία, αυτά τα λίγα χρήματα που μαζεύουν οι ομάδες από τον κόσμο που πάει στα γήπεδα, θα λείψουν. Μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής, όπου ΑΕΛ και ΟΦΑΜ έχουν πολύ κόσμο και θα χάσουν πολλά έσοδα, για όσο τουλάχιστον ισχύσει το μέτρο.
Η ΕΠΟ με έγγραφό, ενημέρωσε τις Ενώσεις όλης της χώρας ότι μέχρι νεοτέρας οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και κανείς δεν θα μπορεί να μπει στο γήπεδο.
Όχι ότι τα έσοδα είναι τεράστια, αλλά οι κάρτες εισόδου, σε συνδυασμό με το φιλότιμο των φίλων της ομάδας που δίνουν προαιρετικά πολλές φορές κάτι παραπάνω στο γήπεδο, μαζεύεται πάντα ένα ποσό που βοηθάει ώστε να στέκονται όρθια τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όμως στο κομμάτι αυτό είναι υποχρέωση όλων να ακολουθηθεί η εντολή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου.
Το Σάββατο 26/9 ξεκινάει επίσημα η αγωνιστική περίοδος για την ΕΠΣ Κέρκυρας με αγώνες κυπέλλου χωρίς να μπορεί ο κόσμος να βρεθεί στις εξέδρες των γηπέδων για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Δεν ξέρουμε τι θα πρέπει να κάνει κάθε σωματείο σε γήπεδα που είναι ανοιχτά και μπορεί ο κόσμος να βρεθεί έξω από τις περιφράξεις για να δει τα παιχνίδια, καθώς είναι αδύνατον να διώξεις κάποιον όταν δεν περνάει την είσοδο του γηπέδου για να πάει στην εξέδρα.
 
Το έγγραφο της ΕΠΟ αναφέρει: «Αξιότιμοι κύριοι, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις»  και μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης, όλοι οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται η παρουσία θεατών στο γήπεδο. Μόνο αξιωματούχοι, υπάλληλοι, άτομα με λειτουργία εργασίας και διαπιστευμένοι των μέσων ενημέρωσης/δημοσιογράφοι, επιτρέπεται να βρίσκονται στο γήπεδο. Σας παρακαλούμε για την αυστηρή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ στα πρωταθλήματα των Ενώσεών σας».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια