Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε τεστ για όλους στις διεθνείς πτήσεις προσανατολίζονται οι αεροπορικές εταιρείες

23 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:32

(CGTN Europe). Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν τη διενέργεια τεστ αναχώρησης για όλους τους διεθνείς επιβάτες ώστε να αντικατασταθούν οι ισχύοντες κανονισμούς καραντίνας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.  H σύνοδος κορυφής ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη, αναβλήθηκε αφού ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ «μπήκε» στην αυτο-απομόνωσης επειδή ήλθε σε επαφή με μέλος της ομάδας ασφαλείας, που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

• Οι θάνατοι από το COVID-19 στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 27% την εβδομάδα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι το παγκόσμιο ποσοστό μόλυνσης ήταν στο υψηλότερο επίπεδο.

• Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να συνεργασθούν για «συλλογική υγεία» σε τηλεοπτική ομιλία προς το έθνος λίγο μετά την ανακοίνωση νέων περιορισμών που μπορεί και να διαρκέσουν έξι μήνες.

• Εκατοντάδες φοιτητές στο Νταντί της Σκωτίας, λέγεται ότι αυτοαπομονώνονται αφού ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Abertay της πόλης διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

• Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η GlaxoSmithKline της Βρετανίας έχουν δεσμεύσει έως και 72 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου τους  για την καναδική κυβέρνηση εφόσον βεβαίως λάβουν και οι δύο, την απαιτούμενη έγκριση.

• Οι Johnson και Johnson έχουν ξεκινήσει την τελική φάση της δοκιμής του εμβολίου, μιας δόσης που θα μπορούσε να τους δώσει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την επιδίωξη μαζικής ανοσίας στον κορονοϊό.

• Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν τη διενέργεια τεστ αναχώρησης για όλους τους διεθνείς επιβάτες ώστε να αντικατασταθούν οι ισχύοντες κανονισμούς καραντίνας. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για τη διάθεση γρήγορων τεστ στους επιβάτες της, από τον Οκτώβριο.

• Η κυβέρνηση της Ισπανίας συμφώνησε με τα συνδικάτα πως οι εργοδότες πρέπει να καλύψουν τα έξοδα των εργαζομένων τους αφού η πανδημία ανάγκασε πολλούς σε όλη τη Χώρα να εργαστούν από το σπίτι.

• Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στον κόσμο, η Airbus, σκέφτεται να αυξήσει τις περικοπές θέσεων εργασίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Guillaume Faury προειδοποίησε ότι οι εθελούσιες έξοδοι ενδέχεται να μην αποδειχθούν αρκετές.

• Οι εργαζόμενοι της οινοβιομηχανίας στην περιοχή Alava της Ισπανίας πρέπει να κάνουν τεστ COVID-19 προτού να εργαστούν για να αποφύγουν προβλήαμτα κατά την περίοδο του τρύγου.