Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσοχή στα έντονα καιρικά φαινόμενα συνιστά στους πολίτες η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

Κακοκαιρία
23 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, συνιστά η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη. Ειδικά σε περιοχές που εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες ήδη εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.
Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα  επεκταθούν και στο Νότιο Ιόνιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας ζήτησε από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γ.Γ.Π.Π. και τον σχεδιασμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Επίσης ζητά να ενημερώνονται οι πολίτες μέσω των Μ.Μ.Ε. ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης, να αποφεύγουν τις διασταυρώσεις με χειμάρρους, τη στάθμευση των οχημάτων κάτω από δένδρα κλπ, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις  και να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των πολιτών.

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π.

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.