Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν επαρκεί μιάμιση καθαρίστρια να τηρήσει το πρωτόκολλο ΕΟΔΥ

λύκεια
22 Σεπτεμβρίου 2020 / 19:35
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ενώ ταυτίζεται η διαπίστωση Διεύθυνσης και μαθητών, ο Εισαγγελέας ζήτησε από τους διευθυντές να υποβάλουν μήνυση για παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ντόμινο των κλειστών σχολείων φοβούνται στη Δ/νση της Εκπαίδευσης ύστερα από την απόφαση μαθητών να κλείσουν το 1ο και το 2ο Λύκειο, την Τρίτη. Μετά τις Αργυράδες και τη Λευκίμμη τη Δευτέρα, οι μαθητικές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στα σχολεία της πόλης. Δεν πρόκειται για κατάληψη, κι ας έχει έτσι επικρατήσει ο όρος, εφόσον στην ουσία πρόκειται για αποκλεισμό της πρόσβασης στο σχολείο. Οι μαθητές επικαλούνται την πλημελή υλοποίηση των όσων προβλέπονται στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. Το ωραίο είναι ότι ακριβώς αυτή η διαπίστωση περιλαμβάνεται και στα σχετικά έγγραφα των Δ/νσεων των δυο Λυκείων, όπου σημειωτέον αναλογεί από μια καθαρίστρια πλήρους και μια περιορισμένου ωραρίου για τουλάχιστον 20 αίθουσες, τα Γραφεία των καθηγητών και τις τουαλέτες. Ενώ ως γνωστόν, προβλέπεται η απολύμανση όλων των επιφανειών ύστερα από κάθε διδακτική ώρα.
Χθες οι διευθυντές των δυο σχολείων θέλησαν να ενημερώσουν την Εισαγγελία όταν βρήκαν την πόρτα των Λυκείων κλειστή ενώ μαθητές τους απέτρεψαν να μπουν. Η οδηγία του Εισαγγελέα Υπηρεσίας ήταν, για πρώτη φορά όπως λέγεται, να καταθέσουν μήνυση στο αστυνομικό Τμήμα ώστε να επιληφθεί ο Εισαγγελέας εάν έτσι κρίνει. Κατόπιν τούτου, οι δυο διευθυντές συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της αστυνομικής Δ/νσης, περιοριζόμενοι όμως στην ενημέρωση για τα συμβάντα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.