Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατηγορίες ανάμεσα σε Φαίακα και ΚΓΣ για αγώνα του προμίνι

Μπάσκετ
22 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα θέμα που πήρε μεγάλη έκταση και δεν αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον χώρο της ΕΣΚΑΒΔΕ και όχι μόνο,

δημιουργήθηκε σε αγώνα προμίνι (10-12 ετών) του πρωταθλήματος μπάσκετ, όπου ο Φαίακας αντιμετώπιζε τον Κερκυραϊκό στο κλειστό του ΕΑΚΚ.

Όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα ο ΚΓΣ έκανε ένσταση που είχε να κάνει με την άδεια τέλεσης αγώνα, ενώ ο Φαίακας κατηγορεί τον ΚΓΣ ότι, ενώ του ζήτησε να δηλωθούν ακόμα δύο παιδιά το ένα εκ των οποίων είναι έχει πρόβλημα αυτισμού και η υγεία του μέσα από το μπάσκετ έχει βελτιωθεί σημαντικά, πήρε αρνητική απάντηση. Τόνισε ακόμη ότι έτσι αναγκάστηκε να βγάλει από τη 12αδα ένα παιδί, ενώ σε τέτοια παιχνίδια, σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά να νοιώσουν τα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής. Τέλος επεσήμανε ότι «και να μη γουστάρεις τις φάτσες των αντίπαλων προπονητών, παραγόντων μπροστά στα μικρά παιδιά πρέπει να είσαι πάνω από όλα άνθρωπος. Φανταστείτε μόνο την ψυχολογία του παιδιού που βγήκε από την 12αδα».

Επίσης υπήρξε μια ανάρτηση από κορυφαίο στέλεχος της ομάδας, που κατηγορούσε τους προπονητές, ο οποίος όμως στη συνέχεια με νεότερη ανάρτησή του ζήτησε συγγνώμη.
Τόση ένταση και τέτοιες κατηγορίες για ένα παιχνίδι μικρών παιδιών δεν τιμάει κανέναν, ενώ και τα παιδιά καταλαβαίνουν και σίγουρα δεν παίρνουν και το καλύτερο παράδειγμα.
Είναι ένα γεγονός, για το οποίο δεν μπορούμε να πάρουμε θέση αφού κάθε ομάδα έχει τις δικές της θέσεις και δεν είμαστε μπροστά για να κρίνουμε τα τεκταινόμενα. Απλά παραθέτουμε τις απόψεις και των δυο ομάδων και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Από την πλευρά του, ο ΚΓΣ άμεσα τοποθετήθηκε αναφέροντας: «Έχετε πει τόσα ψέματα που στο τέλος δεν τα θυμάστε ούτε εσείς οι ίδιοι. Ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος θα τοποθετηθεί επίσημα τις επόμενες ώρες και τότε άπαντες θα καταλάβουν».

Το μεσημέρι της Τρίτης ο ΚΓΣ έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. σεβόμενος την επί 129 χρόνια ιστορία του, είναι αντίθετος με κάθε δημοσίευση στα ΜΜΕ ή στο διαδίκτυο. Επειδή όμως σε αυτό τον τόπο πρέπει καθημερινά να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος ουδέποτε αρνήθηκε τη συμμετοχή κανενός αθλητή του Φαίακα στον αγώνα, ασχέτως αν ο κανονισμός φέτος λέει ότι λόγω Covid-19,  δεν θα εισέρχονται στο γήπεδο παραπάνω από 12 αθλητές, 2 προπονητές και 4 ακόμα άτομα (φυσιοθεραπευτής, γιατρός, συνοδοί ή παράγοντες). Δηλαδή 18 συνολικά. Ο Φαίακας προσήλθε στο γήπεδο με 17 αθλητές, 2 προπονητές, 1 γιατρό, 2 παράγοντες και 5 γονείς. Συνολικά 27 άτομα.

Εμείς το μόνο που ρωτήσαμε ήταν, γιατί έφεραν τόσο κόσμο και γιατί δεν είπαν και σε μας να φέρουμε κάποια παιδάκια παραπάνω, προκειμένου να παίξουν και αυτά, καθότι κάνουμε το ίδιο με όλες τις ομάδες – από τη στιγμή που έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των διαιτητών – ειδικά σε αυτές τις ηλικίες που το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Φυσικά απάντηση δεν πήραμε.
Σε ότι αφορά την ένσταση, αυτή δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά με την άδεια διεξαγωγής του. Αυτόν άλλωστε (τον αγώνα) τον κερδίσαμε εντός των 4 γραμμών του γηπέδου, κάτι που ο Φαίακας εντέχνως ξεχνάει να αναφέρει.

Όπως ξεχνάει να αναφέρει ότι προσήλθε στο γήπεδο χωρίς φύλλο αγώνα και έψαχνε μέχρι τελευταία στιγμή να βρει από άλλο σωματείο. Φοβερή οργάνωση. Χωρίς φύλλο αγώνα, χωρίς άδεια αγώνα, απλά φέραμε τα παιδάκια να παίξουν. Τρομερή υπευθυνότητα (αν δεν έβρισκαν φύλλο αγώνος τελευταία στιγμή δανεικό από άλλο σωματείο, θα είχαν ήδη μηδενιστεί). Κάποια στιγμή, το συγκεκριμένο σωματείο πρέπει να καταλάβει, ότι δεν μπορεί μια ζωή να βάζει ύπουλες τρικλοποδιές και να μην περιμένει την νόμιμη αντίδρασή μας.
Εξάλλου, την άδεια αγώνα ζητήσαμε να δούμε - καθώς λόγω Covid-19 όλα είναι πιο αυστηρά - την οποία υποχρεούται να εκδώσει δωρεάν το γηπεδούχο σωματείο και να την έχει μαζί του στο γήπεδο, κάτι που φυσικά δεν υπήρχε.
Όσον αφορά τα δακρυσμένα ματάκια παιδιών που δεν έπαιξαν – από δική σας όμως ευθύνη – σας καταλαβαίνουμε απόλυτα, γιατί μας κάνατε να το νοιώσουμε πέρυσι. Ο νοών νοείτω.

Δεν πρόκειται να κάνουμε διάλογο, ούτε να ασχοληθούμε άλλο με άτομα που ψεύδονται ασυστόλως, και που έχουν βάλει το στίγμα τους στο Κερκυραϊκό Μπάσκετ, με τον πιο αρνητικό τρόπο. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Χαρακτηρισμοί όμως του τύπου γελοίοι ή παρόμοιοι με αυτόν, δεν τιμούν όσους τους χρησιμοποιούν και ως εκ τούτου δεν μας αγγίζουν.

Όσον αφορά τους προπονητές μας, άλλη φορά να είστε πιο προσεκτικοί όταν αναφέρεστε σε αυτούς – γιατί ένα συγγνώμη δεν φθάνει – καθώς είναι όλοι τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, με κάρτα προπονητή Α’ κατηγορίας, με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και έχουν το Παιδαγωγικό στοιχείο στο μέγιστο βαθμό».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια