Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτόφωρο και ποινική δίωξη για τους αρνητές της μάσκας

Άρειος Πάγος
22 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:14

Εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, με την οποία ζητά την ποινική δίωξη όσων τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας

ΑΘΗΝΑ.  Την ποινική δίωξη όσων τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας με την ενεργοποίηση του αυτοφώρου σε βάρος τους (συλλήψεις) ζητεί με εγκύκλιό του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου έχει ως αποδέκτες τους εισαγγελείς όλης της χώρας, σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν τα μέτρα για τον κορωνοΐό και να περιοριστεί το λεγόμενο «κίνημα κατά της μάσκας».

Οι προφανείς λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας και προστασίας της ζωής των πολιτών αναφέρονται στην εισαγγελική εγκύκλιο ως αυτονόητοι παράγοντες για την ποινική δίωξη όσων μέσω των κοινωνικών δικτύων ή με όποιον άλλο τρόπο διακηρύσσουν κατά της χρήσης μάσκας, προκαλώντας σύγχυση στην κοινωνία, ενώ αντιστρατεύονται, με αυτόν τον τρόπο, τις προσπάθειες της Πολιτείας για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την εγκύκλιό του τάσσεται υπέρ της αυστηρής εφαρμογής των μέτρων, κάνοντας λόγο για «Δίκαιο Ανάγκης» προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία.


πηγή: Kathimerini.gr (Ιωάννα Μάνδρου)