Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ένταση, η επιδημία στην Αγγλία

κορονοϊός
21 Σεπτεμβρίου 2020 / 19:43

(CGTN Europe). Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε "κρίσιμη στιγμή" της πανδημίας, σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών του Γκραντ Σάπς που προέτρεψε τους πολίτες να ακολουθήσουν περιορισμούς "διαφορετικά θα καταλήξουμε σε καταστάσεις που δεν θέλουμε".

- Οι καθημερινές λοιμώξεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 922 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το συνολικό σύνολο σε 272.337. Δεν σημειώθηκαν θάνατοι την περασμένη ημέρα, με τον αριθμό να παραμένει στα 9.386.

- Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας Adam Vojtech υπέβαλε την παραίτησή του μετά από κριτική σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα.
- Λίγο πριν από την παραίτησή του, ο Adam Vojtech δήλωσε ότι η Τσεχία θα μπορούσε να κηρύξει νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης εάν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

- Πάνω από το 75% των ανθρώπων που απολύθηκαν ή επηρεάστηκαν και έχασαν τη δουλειά τους ή το εισόδημά τους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων, ενώ το 70% αναγκάστηκε να μειώσει τα γεύματα και το 73% ήταν λιγότερο πιθανό να στείλει τα παιδιά τους στο σχολείο.

- Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM Ben Smith παραδέχτηκε ότι η εταιρεία πρέπει να "κάνει πολλά περισσότερα" για να μειώσει το κόστος της εν μέσω της κρίσης COVID-19 που αντιμετωπίζει ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών.

- Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn δήλωσε ότι ανησυχεί για τον αυξανόμενο αριθμό νέων μολύνσεων σε γειτονικές χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία και οι Κάτω Χώρες, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα εισαγάγει σύντομα κρούσματα από αυτές.

- Η κυβέρνηση της Νορβηγίας επεξέτεινε τις εγγυήσεις δανείων για όλες τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας της, συμπεριλαμβανομένης της Norwegian Air κατά δύο μήνες έως τουλάχιστον το τέλος του 2020

- Οι φίλοι του ποδοσφαίρου επέστρεψαν στα γήπεδα σε όλη την Ιταλία την Κυριακή, αφού η κυβέρνηση επέτρεψε σε 1.000 απομακρυσμένους μεταξύ τους θεατές να πανηγυρίσουν για τις ομάδες τους.

- Πέντε παίκτες αποσύρθηκαν από τα προκριματικά του γαλλικού τουρνουά τένις μετά από δύο παίκτες και έναν προπονητή θετικούς στον COVID-19, ανέφεραν οι διοργανωτές.