Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Super League 2 και Football League με τον Λ. Αυγενάκη

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο
18 Σεπτεμβρίου 2020 / 19:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η συνάντηση της SL2 - FL με τον Υφυπουργό αθλητισμού έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 18/9,

όπου συζήτησαν για την αναβάθμιση των κατηγοριών, με τον κ. Αυγενάκη να επισημαίνει ότι στηρίζει κάθε θεσμική τους απόφαση και συμμερίζεται τους προβληματισμούς τους για οικονομική στήριξη.
 
H κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:
«Με το προεδρείο των Super League 2 και Football League (Λ. Λεουτσάκος, Γ. Τουτζάρης, Χ. Σταμούλης) συναντήθηκε o Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατόπιν αίτησης τους, «προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση των πρωταθλημάτων όσο και στην βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργιά αυτών».
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τους για τη μορφή, τη διεξαγωγή και το μέλλον του πρωταθλήματος της SL2, ενημερώνοντας πως για εκείνο της FL θα πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες, ώστε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν.
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι στηρίζει κάθε θεσμική τους απόφαση, ως διοργανώτρια αρχή, συμμερίστηκε τους προβληματισμούς τους για την οικονομική στήριξη των διοργανώσεων και επικρότησε την πιθανότητα να υπάρξουν δύο όμιλοι διεξαγωγής του πρωταθλήματος της 3ης επαγγελματικής κατηγορίας.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, ωστόσο, ότι επείγει η σύνταξη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης με άμεσες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις, που θα περιλαμβάνει εκείνες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια βιωσιμότητας για να καταστεί υγιής η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προθάλαμου της Super League 1.
Άμεσα, λοιπόν, θα συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπρόσωπους του Υφυπουργείου, της SL2-FL και της ΕΠΟ για να παρουσιάσει σε μερικές εβδομάδες πλήρες πλαίσιο λειτουργιάς και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του».
 
Όλα δείχνουν ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε προκήρυξη για τη Football League στην οποία μπορεί να αγωνιστεί ο ΑΟΚ Κέρκυρα, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει και πως θα κινηθεί η ΠΑΕ της Κέρκυρας. Πλέον το οικονομικό και η βοήθεια που μπορεί να δοθεί μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα καθορίσουν τη στάση και του ΑΟΚΚ και των άλλων ομάδων. Όλα είναι ανοιχτά για δύο ομίλους, ενώ για να διευκολυνθούν οικονομικά οι ομάδες μετά από πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος προς την ΕΕ της ΕΠΟ, οι ομάδες πήραν παράταση αναφορικά με τις οφειλές τους από την περσινή χρονιά, προς την Ομοσπονδία.

Αρχικά θα καταβάλλουν το 30% των οφειλών τους άμεσα και μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου θα δώσουν το υπόλοιπο 70%. Μια κίνηση από τον Λ. Λεουτσάκο για να διευκολυνθούν οι ομάδες των δύο κατηγοριών με σκοπό να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μεταγραφές και να μην έχουν άμεσα επιπρόσθετα οικονομικά βάρη, από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη τηλεοπτικό συμβόλαιο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια