Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΠΣ Ηρακλής Κέρκυρας - TaeKwonDo – Παραδοσιακοί χοροί – Capoeira – Tai Chi

advertorial
18 Σεπτεμβρίου 2020 / 13:41
Ελένη Κορωνάκη

«Ηρακλής δεν γεννιέσαι.. γίνεσαι»

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ηρακλής Κέρκυρας μετρά ήδη 12 χρόνια ζωής και ισχυρής παρουσίας στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας. Είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενώ το τμήμα του TaeKwonDo αποτελεί το μοναδικό στο νησί που είναι μέλος της αντίστοιχης Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Από το 2013 λειτουργεί και τμήμα παραδοσιακών χορών ενώ από το 2014-15 ενσωματώθηκαν και τα τμήματα Capoeira και Tai Chi.
 
Στο άθλημα του TaeKwonDo κάθε χρόνο λειτουργούν τμήματα παιδικά, αρχαρίων, ενηλίκων, τεχνικά και αγωνιστικά.Φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσει τμήμα Baby Class που απευθύνεται στις ηλικίες 3 έως 5 χρονών με πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της ηλικίας αυτής.
 





 
Κάθε χρόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ηρακλή Κέρκυρας λάμβαναν μέρος τόσο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όσο και σε διεθνής αγώνες και τουρνουά έχοντας ήδη μια αξιοπρόσεκτη “συγκομιδή” διακρίσεων αλλά και μεταλλίων να επιδείξουν.
 
Αν και λόγω της πανδημίας του Covid-19, η αγωνιστική δράση διεκόπη πέρυσι, οι προπονήσεις συνεχίστηκαν κανονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που φρόντισε ο Σύλλογος έγκαιρα να ενεργοποιήσει κάτι που εξασφαλίζει και φέτος την συνέχιση των προπονήσεων σε περίπτωση που επιβληθούν ξανά περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας. Με την έναρξη της καινούργιας αγωνιστικής χρονιάς, οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει κανονικά με αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

 

Τα οφέλη από την ενασχόληση κάποιου /-ας με το TKD, του πρώτου Ολυμπιακού αθλήματος από το πεδίο των πολεμικών τεχνών, είναι: 
 
- Καλλιέργεια (αυτο-) σεβασμού και πειθαρχίας
 
- Εκμάθηση αυτοάμυνας
 
- Βελτίωση του μυοσκελετικού
 
- Ενδυνάμωση της αυτοπεποίθηση
 
- Βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού
 
- Αύξηση δύναμης, ταχύτητας και ευλυγισίας
 
- Καταπολέμηση άγχους
 
- Πρόληψη παθήσεων της σπονδυλικής στήλης


Στον Ηρακλή Κέρκυρας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η προπονητική ομάδα των γυμναστών/-τριων και αδειοδοτημένων προπονητών / -τριων αναλαμβάνει να διαπλάσει τους αυριανούς πρωταθλητές και πρωταθλήτριες όμως πρωταρχικό σκοπό έχει να μυήσει τα παιδιά στο αθλητικό πνεύμα και ιδεώδεςπου θα τα συντροφεύει και θα τα καθοδηγεί σε όλη τους την μετέπειτα ζωή ενώ πάντα θα αισθάνονται μέλη της οικογένειας του Ηρακλή γιατί…Ηρακλής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
TaeKwonDo FB Page: fb.com/taekwondocorfu
 
Παραδοσιακοί χοροί FB Page: fb.com/Corfu.traditional.dances
 
& στα τηλέφωνα:  6947418486  και 6945334915



 
 
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.