Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δηλώσεις συμμετοχής ως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου για τα πρωταθλήματα υποδομών

ΕΠΣΚ
17 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η καθιέρωση πρωταθλημάτων υποδομών είναι ένα σημαντικό βήμα για να μένουν τα παιδιά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό,

αλλά και κάποια από αυτά να ξεχωρίζουν και να προχωράνε ψηλότερα. Ο λόγος είναι απλός, ειδικά στην Κέρκυρα. Τα νέα παιδιά έχουν δυνατότητα να παίζουν επίσημα παιχνίδια και να χαίρονται τον αγώνα, να γίνονται, με την καλή έννοια, ανταγωνιστικά, να κερδίζουν τίτλους και μετάλλια, κυρίως όμως μέσα από αυτούς τους αγώνες να βελτιώνονται και να δείχνουν ότι αξίζει να ανέβουν και να παίζουν στην πρώτη ομάδα.
Λέμε «ειδικά στην Κέρκυρα» γιατί πολλές ομάδες αντί να βάλουν μέσα ένα 5χρονο ή ένα 16χρονο παιδί να παίξει, στον βωμό του αποτελέσματος βάζουν έναν σαραντάρη. Δυστυχώς πολλοί παράγοντες βλέπουν κοντόφθαλμα και μόνο το αποτέλεσμα και αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών και της ομάδας.
Η Ένωση και φέτος θα οργανώσει τέτοια πρωταθλήματα, μάλιστα σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες. Οι ακαδημίες για κάποιους θα πρέπει να είναι εισπρακτικός μηχανισμός για να συμβάλλουν στα έξοδα της πρώτης ομάδας, αλλά ένα βήμα για το μέλλον της και κυρίως το μέλλον των παιδιών.
Η ΕΠΣΚ προχώρησε σε ενημέρωση προς τα σωματεία, γνωστοποιώντας τις προκηρύξεις και τις ημερομηνίες δήλωσης συμμετοχής. Για τις Κ16 και Κ14 είναι ως 28/9, ενώ για τις Κ12 και Κ10 στις 9/10.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια