Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστή η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη ελέω «Ιανού»

Ζάκυνθος
17 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:48

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης (σ.σ. πραγματοποιήθηκε μόνο το πρώτο πρωινό δρομολόγιο) λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία «Ιανός».

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Ο αρμόδιος υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, κάλεσε την Τετάρτη (16/9) τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις και εάν στο παρελθόν αντιμετώπισαν προβλήματα με πλημμύρες, να μην παραμείνουν σε υπόγειους χώρους και να φιλοξενηθούν, ει δυνατόν, σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Αναλυτικά αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα, Πέμπτη (17/'9), το απόγευμα, στο Νότιο Ιόνιο και κυρίως στα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου. Αύριο προβλέπονται έντονα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια.

Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Θα επεκταθούν το Σάββατο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σημειώνεται πως για σήμερα (17/9) έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας