Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βγήκε ο «Καβαλιέρε». Αυξάνονται τα κρούσματα στην κεντρική Ευρώπη

κορονοϊός
15 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:59

Ευρωπαίοι υπουργοί, εμπειρογνώμονες υγείας και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι έτοιμοι να συζητήσουν την απάντηση της Ευρώπης COVID-19 και τη στρατηγική της για την υγεία για τα επόμενα πέντε χρόνια, τις προσεχείς δύο ημέρες.

- Ο αριθμός των ημερήσιων νέων λοιμώξεων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 1.407 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το συνολικό άθροισμα σε 261.762. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, κατά 12 σε συνολικά 9.362.

- Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair δήλωσε ότι αναμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει ένα νέο σύστημα ταξιδιών που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου χωρίς καραντίνα.

- Υπήρξε απότομη αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στα περίχωρα του Λονδίνου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στα αυτοκίνητά τους μετά το lockdown, σύμφωνα με στοιχεία του προγράμματος Waze for Cities.
 
- Ευρωπαίοι υπουργοί, εμπειρογνώμονες υγείας και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι έτοιμοι να συζητήσουν την απάντηση της Ευρώπης COVID-19 και τη στρατηγική της για την υγεία για τα επόμενα πέντε χρόνια, τις προσεχείς δύο ημέρες.

- Ο ρυθμός αναπαραγωγής της Τσεχίας, ή R, έχει αυξηθεί στο 1,59, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πληροφοριών και Στατιστικών Υγείας της χώρας (UZIS), καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε ολόκληρη τη Χώρα.

- Η Σλοβακία ανακοίνωσε ότι θα θέσει την Τσεχία στη «κόκκινη λίστα» χωρών υψηλού κινδύνου λόγω πρόσφατης αύξησης των περιπτώσεων στη Χώρα.

- Οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 5,3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι άνθρωποι στρέφονται σε απομακρυσμένες αγορές εν μέσω της πανδημίας.