Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρή ανάσχεση των κρουσμάτων, προετοιμασία για τον Χειμώνα

κορονοϊός
14 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:40

(CGTN Europe). Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εισαγάγει νέα μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών συγκέντρωσης περισσότερων από έξι ατόμων. Υπάρχουν όμως διαφορές μεταξύ της νομοθεσίας στα έθνη που απαρτίζουν το Βασίλειο - Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

- Η κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί λιγότερο από ό, τι αναμενόταν, μετά την αναθεώρηση των επιπτώσεων της πανδημίας.

- Εν μέσω των λοιμώξεων, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gerald Darmanin εναντιώθηκε στους οπαδούς της Olympique Marseille για τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη της εναντίον της Paris Saint Germain.

- Τα νέα κρούσματα στη Γαλλία μειώθηκαν από το ύψος ρεκόρ 10.561 το Σάββατο, σε 7.183 την επομένη.

- Μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες με περισσότερες από 1.000 καθημερινές λοιμώξεις, τα νέα κρούσματα στην Τσεχία μειώθηκαν σε 792 την Κυριακή.

- Η αποτυχία των πολιτικών ηγετών να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις για την απειλή της πανδημίας έχει οδηγήσει τον «κόσμο που κινδυνεύει» σε έναν «κόσμο σε αναταραχή», σύμφωνα με έκθεση σχετικά με τη διεθνή ετοιμότητα επιδημίας από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Παρακολούθησης Ετοιμότητας.

- Η Σουηδία αφαίρεσε το Ηνωμένο Βασίλειο από τον «κόκκινο κατάλογο» των χωρών, στις οποίες συμβουλεύει τους πολίτες να μην ταξιδεύουν, και τούτο παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα.

- Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες την Κυριακή, επικρίνοντας τις περικοπές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Βελγίου και απαιτώντας περισσότερες δαπάνες εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού.

- Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξασφαλίσει πρόσβαση σε έως και 190 εκατομμύρια δόσεις ενός πιθανού εμβολίου από τη γαλλο-αυστριακή εταιρεία Valneva, μια συμφωνία που θεωρείται ότι αξίζει έως 1,37 δισεκατομμύρια ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

- Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναμένει ότι ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον διευθυντή του σώματος Ευρώπης Hans Kluge.