Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρώτο διαδικτυακό Webinar με θέμα Synergassia@IoniaNisia-GR

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
14 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:24

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων). Το πρώτο διαδικτυακό Webinar επενδυτικής προβολής των Ιονίων Νήσων διοργανώνουν Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece)

Το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Synergassia@IoniaNisia-GR” διοργανώνουν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Enterprise Greece. 
 
Στόχος του webinar είναι η προβολή της Περιφέρειας και του επιχειρηματικού της οικοσυστήματος στους προσκεκλημένους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους Ξένων Πρεσβειών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, για πρώτη φορά διαδικτυακά τις επενδυτικές προοπτικές των νησιών και ιδιαίτερα, τα τοπικά προϊόντα των νησιών του Ιονίου.
 
Προσκεκλημένοι, εκτός από τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακόλουθους Ξένων Πρεσβειών, είναι η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι Δήμαρχοι και οι Αντιπεριφερειάρχες των Ιονίων Νήσων,  καθώς και εκπρόσωποι των Εμπορικών Επιμελητήριων και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί-παραγωγοί της Ιόνιας Γης.
 
Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω εγχείρημα θα γίνει διαδικτυακά με τη μορφή webinar και αποτελεί δράση σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,  Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), Γεώργιος Φιλιόπουλο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Νικόλαο Μουζακίτη, τον Δεκέμβρη του 2020.
 
Η Περιφερειακή Αρχή εκφράζει τη βεβαιότητα πως, με αρωγό τη στενή συνεργασία με την Enterprise Greece, θα διευρυνθούν οι επιχειρηματικές δυνατότητες στα Ιόνια Νησιά, με βασικό στόχο την παρουσία στις διεθνείς αγορές, την ανταγωνιστικότητα και την εξαγωγή των προϊόντων της Ιόνιας γης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
 
Την διοργάνωση του webinar ανέλαβε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στόχος της οποίας είναι η στήριξη των παραγωγών, η διασύνδεση τους με το διεθνές εμπόριο, η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ιόνιας Γής.