Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Κέρκυρας (video-photos)

Σχολεία
14 Σεπτεμβρίου 2020 / 11:00

Αγιασμός και παράδοση βιβλίων στους μαθητές στα σχολεία της Κέρκυρας, στο ξεκίνημα της πρώτης σχολικής χρονιάς στην «Covid19 εποχή»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, χτύπησε το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Κέρκυρας, όπως βέβαια και σε ολόκληρη τη χώρα.







Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί φορώντας τις μάσκες τους προσπάθησαν με το... καλημέρα να εναρμονιστούν -όχι πλέον απλώς στο σχολικό περιβάλλον μετά τις καλοκαιρινές διακοπές- στα νέα δεδομένα, που επιτάσσει η «Covid19 εποχή».







Αγιασμός, χωρίς την παρουσία των γονέων, όπως παραδοσιακά γινόταν μέχρι φέτος, αποστάσεις στο προαύλιο, μάσκες, αντισηπτικά και φυσικά αγωνία για το κατά πόσο θα καταφέρουν όλοι όσοι αποτελούν την εκπαιδευτική κοινότητα (σ.σ. μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) να τηρήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις των ειδικών για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.







Το σχολείο άνοιξε τις πόρτες του, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι παρόντες, παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και την αγωνία για την «επόμενη μέρα». Αυτό είναι το σημαντικό... Νέα εποχή, νέα δεδομένα, νέες απαιτήσεις για όλους... Και όλοι πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων αυτών... Από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μέχρι τους ιθύνοντες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Έτσι ώστε η σχολική χρονιά 2020-21, που μόλις «μπήκε στις ράγες», να μην... εκτροχιαστεί.





















photos / video  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ