Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγγελόπουλος: «Να ανταποκριθούμε στο όραμα μιας εκπαίδευσης με νέα δυναμική»

Αγγελόπουλος Πέτρος
13 Σεπτεμβρίου 2020 / 11:39

Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων έστειλε το μήνυμά του για την αυριανή (14/9) έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για «μια σύγχρονη εκπαίδευση, η οποία να δίνει σημασία στα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία κάθε λαού και να έχει σε προτεραιότητα την ανθρωπιστική της διάσταση»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΕΡΙΦ. Δ.ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ).  Μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρου Αγγελόπουλου, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς,

η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς όμως να λείπουν τα όνειρα, οι ελπίδες και η αισιοδοξία για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, αποφασίστηκε να ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες με αυξημένα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας.

Το ΥΠΑΙΘ, οι Δήμοι και η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μετά από συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ανοίξουν την 14η Σεπτεμβρίου 2020, όλες οι σχολικές μονάδες και να λειτουργήσουν με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους.

Ειδικότερα για τη φετινή σχολική χρονιά, θα προέτρεπα τους γονείς να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο της πανδημίας και να υιοθετήσουν την πρόληψη μαζί με την ασφάλεια της υγείας. Να εφαρμόσουμε όλοι μας, τα απλά αλλά πολύ σημαντικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως τη μάσκα, τη διατήρηση απόστασης και το καλό πλύσιμο των χεριών. Τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν την προστασία των παιδιών μας, τη δική μας, όλων των ανθρώπων που αγαπάμε και ειδικότερα των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο μεγάλος στόχος της εκπαίδευσης είναι η απόκτηση πολύτιμων γνώσεων και χρήσιμων δεξιοτήτων μέσα από την ενεργητική συμμετοχή, τις βιωματικές δράσεις, την παραγωγική διαδικασία, τη δημιουργική και αποκλίνουσα σκέψη. Μια σύγχρονη εκπαίδευση η οποία να δίνει σημασία στα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία κάθε λαού και να έχει σε προτεραιότητα την ανθρωπιστική της διάσταση.

Με τις σκέψεις αυτές και με τη βεβαιότητα πως το αξιολογότατο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Περιφέρειάς μας, μαθητές, μαθήτριες και γονείς θα δώσετε και αυτή τη σχολική χρονιά, τον καλύτερο εαυτό σας.

Καλώ όλους και όλες να ανταποκριθούμε στο όραμα μιας εκπαίδευσης με νέα δυναμική που θα προάγει και θα αναβαθμίσει ποιοτικά τον άνθρωπο.

Εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριες καλή δύναμη, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι, καλή επιτυχία στον απαιτητικό ρόλο που καλούνται να αναλάβουν με στόχο την πρόοδο των μαθητών τους και στους γονείς εύχομαι δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο τους!

Καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων
Πέτρος Δ. Αγγελόπουλος»