Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφτασαν οι μάσκες για τα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Μάσκες
12 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:25

Έφτασαν σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, από την Κ.Ε.Δ.Ε. οι μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, την προσεχή Δευτέρα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τις μάσκες, τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο σχολείο, τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί, παρέλαβε το πρωί του Σαββάτου (12/9) ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.



Η διαδικασία διανομής των μασκών από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), η οποία ανέλαβε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο έργο, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και αυτό που απομένει ν' αποδειχθεί είναι κατά πόσο όλοι οι μαθητές, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γωνιά της χώρας, θα μπορούν να παραλάβουν τη μάσκα τους το πρωί της προσεχούς Δευτέρας.





Στην Κέρκυρα, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Μαρία Ζερβού, παρέλαβαν στο Μαράσλειο Δημαρχιακό Μέγαρο τα πακέτα με τις μάσκες από την Κ.Ε.Δ.Ε. και αμέσως ξεκίνησε -σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Δ/νση Εκπαίδευσης, όπως και τις Δ/νσεις των σχολείων- η διανομή τους, ώστε τη Δευτέρα το πρωί όλα τα σχολεία του Δήμου να έχουν μάσκες για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.



Οι περιοχές, οι οποίες είχαν προτεραιότητα στην αποστολή των μασκών ήταν τα μικρά νησιά και η Βόρεια Ελλάδα, στη συνέχεια εξυπηρετήθηκαν Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και λοιπά νησιά, ενώ για το τέλος έμενε η Αττική, όπου υπάρχει και ο κύριος όγκος των σχολικών συγκροτημάτων.