Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στήριξη των Ιονίων Νήσων μέσω ειδικού σχεδίου προβολής ζήτησε η Κράτσα από τον Ε.Ο.Τ.

Ε.Ο.Τ.
12 Σεπτεμβρίου 2020 / 13:56

Συνεργασία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Ε.Ο.Τ. - Ειδική προβολή για τα Ιόνια Νησιά, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η εικόνα των ελκυστικών προορισμών του Ιονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Ν.).  Σε συνέχεια των επαφών της με την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη  και τον Αναπληρωτή του, Κώστα Ζήκο.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε την κατάσταση της τουριστικής κρίσης στα Ιόνια Νησιά ως συνέπεια των συνθηκών της covid-19 εποχής, όσο και από την ρευστότητα των δεδομένων και την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας και του τουρισμού την επόμενη τουριστική περίοδο 2021.

Η Περιφερειάρχης εστίασε, επίσης, στο πλήγμα στην οικονομία και την αξιοπιστία της Ζακύνθου που επέφερε η αντιμετώπιση της Αγλλίας και της Ολλανδίας, αποφάσεις που ακόμα δεν έχουν επαρκώς αιτιολογηθεί και ζήτησε την ιδιαίτερη στήριξη του ΕΟΤ για να κρατηθεί ζωντανή η εικόνα των ελκυστικών και προνομιούχων προορισμών του Ιονίου.

Θύμισε, ακόμη, η Περιφερειάρχης ότι τα Ιόνια Νησιά, ιδιαίτερα η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα έχουν πληγεί και από την κρίση της Thomas Cook, χωρίς να έχουν λάβει ειδική στήριξη.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης

Αποφασίστηκε να αναλάβει ο ΕΟΤ:

- Ενίσχυση της προβολής των Ιονίων Νήσων στο εξωτερικό, ως πολυμερή τουριστικό προορισμό με εξειδίκευση σε χώρες, όπως η Αγγλία και η Ολλανδία και με ιδιαίτερη μέριμνα για την Ζάκυνθο, όπως και στα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν το πρόσφατο χτύπημα.

- Την διοργάνωση επισκεπτών–δημοσιογράφων και ανθρώπων επιρροής, ευελπιστώντας σε ανταποδοτικά οφέλη προβολής.

- Συνεργασία για έλξη κινηματογραφικών παραγωγών, αλλά και αξιοποίηση των μυθικών ηρώων και τοποσήμων στα νησιά του Ιονίου, με προώθηση συνεργασίας με το National Geographic, άλλους οργανισμούς, ιδιωτικές εταιρείες και δημιουργούς.

Η Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την δημιουργία του Film Office Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα και αντέννες σε όλα τα νησιά.