Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Συναντήσεις για τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου οδοποιίας

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
11 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναντήσεις γίνονται στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στο πλαίσιο σύνταξης ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου οδοποιίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «εποικοδομητική ήταν και η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  10-9-2020  με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της ΔΕ Εσπερίων στο Πολιτιστικό κέντρο των Βελονάδων, λαμβανομένων όλων των προβλεπομένων μέτρων και κανόνων ασφαλείας. Συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νικόλαος Μουζακίτης.
Είχαν προηγηθεί συναντήσεις  με τους προέδρους των  ΔΕ Κασσωπαίων και Αγίου Γεωργίου. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση αφορούν «στο μεγάλο ασθενή» και δη  τη Δημοτική και αγροτική οδοποιία αφενός, τη διακοινοτική και Νομαρχιακή αφετέρου.

Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση  με απεικόνιση σε power point των δημοτικών δρόμων που έχουν προταθεί από τις κοινότητες με  στοιχειοθέτηση της σειράς προτεραιότητας. Ακολούθησε η σειρά προτεραιότητας που αφορά στους αγροτικούς δρόμους. Οι Πρόεδροι των κοινοτήτων γνώστες όλων των προβλημάτων της περιοχής αρμοδιότητας τους εξέφρασαν την αγωνία τους κι ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους  στοιχειοθετώντας με τον καλύτερο τρόπο τις προτεραιότητες που θέτουν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, τόνισε την αναγκαιότητα σύνταξης του ολοκληρωμένου στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου οδοποιίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για να ξεκινήσει επιτέλους «η ουσιαστική και αποτελεσματική ίαση του μεγάλου ασθενή»  μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας,  πάντα στα πλαίσια προτεραιοτήτων και με αρραγές το μέτωπο όλων στην αντιμετώπιση και διεκδίκηση πόρων.

Προχώρησε δε και στην ενημέρωση πού αφορούσε στην ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Όρους και Βορειοδυτικής Κέρκυρας», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και στους συνεργάτες της αντιπεριφερειάρχες.

Ειδικότερα το έργο αφορά  στη συντήρηση και  αποκατάσταση του δευτερεύοντος οδικού δικτύου του Βορείου Συγκροτήματος της Π.Ε. Κέρκυρας και κυρίως του δικτύου του Όρους και του δικτύου Βορειοδυτικής Κέρκυρας .
Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης και τη μεγάλη σημασία για το Δήμο Βόρεια Κέρκυρας της παράκαμψης του Σκριπερού, ένα έργο ώριμο  με ολοκληρωμένη μελέτη».