Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«200 χρόνια μετά...τα παιδιά ζωγραφίζουν την Επανάσταση»: παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής

ALPHA BANK
11 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:09
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έναν πρωτότυπο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «200 χρόνια μετά... τα παιδιά ζωγραφίζουν

την Επανάσταση», διοργανώνει το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης της Alpha Bank, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας, ηλικίας από 6 έως 12 ετών και καλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν ένα θέμα που σχετίζεται με την Ελληνική Επανάσταση.
Ο νικητής ή η νικήτρια του Διαγωνισμού θα αναδειχθεί από ειδική κριτική επιτροπή, και θα δει το έργο του στην αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της έκθεσης «Προσωπικότητες και Γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στα Νομίσματα της Νεότερης Ελλάδας», η οποία θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, το 2021, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Επίσης, το Σχολείο του νικητή/της νικήτριας του διαγωνισμού θα κερδίσει τη μουσειοβαλίτσα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank «Νόμος - Νομίζω - Νόμισμα», που τα τελευταία τρία χρόνια «ταξιδεύει» σε σχολεία όλης της χώρας, προσφέροντας μια βιωματική εμπειρία μάθησης σχετικά με την ιστορία του αρχαίου νομίσματος, μέσα από πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό.
Ο διαγωνισμός «200 χρόνια μετά ... τα παιδιά ζωγραφίζουν την Επανάσταση» θα διαρκέσει από τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 21 Ιανουαρίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή συμμετοχών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.alphanumismatics.gr και στα τηλέφωνα 266 104 1552 και 210 326 2461

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.